donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

EHBO-verenigingen moeten toekomstbestendig(er) worden.

Lokale EHBO-vereniging maakt zich zorgen over toekomst

1 juni 2023 (door Redactie)

VEEN / ALTENA - De vrijwilligers van EHBO Veen hebben zorgen over de toekomst van EHBO-verenigingen in Altena en in Nederland. Met die zorgen treden ze nu naar buiten: 'De veiligheid van onze gemeente en andere gemeentes, in momenten van nood, hangt daar van af. We moeten het lokale en landelijke netwerk borgen om het gat van aanrijtijden te overbruggen en direct hulp te kunnen blijven bieden.' Wat speelt er?

De verenigingen moeten verjongen, zichzelf lokaal meer laten zien alsook op de social media.  Door de de juiste stappen te zetten moeten verenigingen toekomstbestendig worden. Nieuwe aanwas is daarbij belangrijk, evenals goed financieel management. 'Voldoende inkomsten, een goed kostenmanagement en de opbouw van reserves, is daarin essentieel'. Zo stellen de EHBO'ers uit Veen, die ook een appèl doen op de gemeente.

Belangrijke rol
Gemeentes spelen in het voortbestaan van de verenigingen ook een belangrijke rol en moeten hier meer hun verantwoordelijkheid pakken. Dit kan door betere tarieven, door het borgen dat EHBO-verenigingen trainingen kunnen geven op scholen en bij sportverenigingen. Dit is goed voor de inkomsten en de aanwas van nieuwe leden. 

Gesprek
'Met EHBO Veen gaat het goed, maar ons doel is dat het over tien of twintig jaar ook goed gaat. Voor heel gemeente Altena. Binnenkort gaan we in gesprek met een aantal wethouders hierover. Ook die hebben we benaderd.'

Strijdvaardig
En tot slot klinkt het strijdvaardig: 'Het wordt tijd om dingen te veranderen. In Veen wachten we niet af, we gaan het gewoon doen...'

Foto Archief ter illustratie.

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.