dinsdag 22 juni 2021

Alles over Altena

Loevestein introduceert Vestingpas en Klimparcours

Loevestein introduceert Vestingpas en Klimparcours

10 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

POEDEROIJEN - Slot Loevestein opende begin deze maand haar poorten weer voor het publiek. Er is een nieuwe tentoonstelling over Hugo de Groot, een klimparcours voor kinderen, de taveerne is opnieuw ingericht, er zitten nieuwe routes in de app en er is een Hugo speurtocht voor kinderen.

Inmiddels is een bezoek aan de vesting niet meer gratis. “Loevestein is een unieke plek in Nederland en het kost enorm veel geld om het hele complex te onderhouden; zowel het slot, als de vesting en de soldatenhuisjes,” vertelt directeur Ed Dumrese. “We begrijpen de teleurstelling van omwonenden die hier vaak koffie kwamen drinken en een kijkje kwamen nemen bij ‘hun kasteel’."

Daarom introduceert Loevestein aan het eind van deze maand de Vestingpas, zodat bezoekers een jaar lang van al het bijzondere van Loevestein kunnen genieten. "Natuurlijk zijn we ons ook bewust van de vele wandelaars en fietsers die Loevestein gebruiken als koffiestop. Daarom is er ook voor de afsluiting een horecapunt gerealiseerd, zodat men terecht kan voor koffie met wat lekkers of een broodje.”

Klimparcours
Ook nieuw in de vesting is het klimparcours, voor kinderen. ‘’Het ontwerp van de speelplek is gebaseerd op het militaire slot in combinatie met het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot’’, legt Monique Kuijstermans (Tuin- en Landschapsontwerper) uit. Educatieve componenten en het creëren van beleving speelden bij het maken van het ontwerp een belangrijke rol. Kuijstermans: ‘’De speelplek heeft het uiterlijk van een militaire stormbaan, met in het midden van het parcours de iconische boekenkist van Hugo de Groot. Kinderen kunnen hier op zitten, klimmen en klauteren en het verhaal naspelen.’’ 

Foto Slot Loevestein.

Lees meer over:

Slot Loevestein klimparcours
Deel dit bericht met je vrienden!