dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kinderen mogen gratis naar binnen.

Loevestein haakt aan bij Voorleesdagen

11 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Omdat (voor)lezen en de ontwikkeling van kinderen belangrijk zijn, sluit Slot Loevestein aan bij de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. Slot Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hugo de Groot, die gevangen zat in het slot, las ontelbaar veel boeken, schreef zelf boeken én ontsnapte in een boekenkist. Zijn ideeën over vrede, vrijheid en recht veranderden de wereld.

Het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen is bij velen bekend. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Door veel voor te lezen wek je interesse in geschreven taal en bereid jij je kind voor op het toekomstige leren lezen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school.

Daarom worden er in het kasteel op verschillende dagen leuke, spannende en interessante verhalen voorgelezen én mogen kinderen gratis naar binnen. Wel even online aanmelden.

Programma
Op woensdagmiddag 25 januari en 1 februari wordt er om 14:30 uur in de Grote Kamer van het kasteel voorgelezen. Op zaterdag 28 januari, zondag 29 januari en zaterdag 4 februari wordt er om 11:00 uur en 14:30 uur voorgelezen in de Grote Zaal.

Kinderen gratis
Na aanmelding via het online formulier hebben kinderen gratis toegang. Het is niet mogelijk om telefonisch te reserveren. Volwassenen kunnen op vertoon van een geldig toegangsbewijs naar binnen. Museumkaart en Vestingpas zijn geldig.  

Foto Slot Loevestein.

Lees meer over:

Woudrichem Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.