woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Limiet reizen deeltaxi WMO tijdelijk verhoogd

4 november 2021 (door Altena.net - Redactie)

ALTENA - Voor wie met een deeltaxi reist, heeft per 2021 te maken met een limiet van 1.500 kilometer voor het reizen met de deeltaxi tegen Wmo-tarief. De gemeente ontvangt nu 'signalen' dat deze maatregelen tot 'ongewenste effecten' leiden. Inwoners kunnen onvoldoende deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarom besloot het collegr de limiet voor 2021 te verhogen naar 2.000 kilometer.

Met ingang van 2021 werd, in het kader van de ombuigingen in het sociaal domein, een limiet van 1.500 km voor het reizen met de deeltaxi, tegen Wmo-tarief, ingevoerd.

Onbedoelde gevolgen
De De Brede Adviesraad Sociaal Domein (BASDA) adviseerde eerder na te gaan of deze aanpassing onbedoelde gevolgen zou hebben. Nu het einde van het jaar nadert en deeltaxi-gebruikers de limiet van 1.500 km naderen of overschrijden, komen bij de gemeente signalen binnen dat inwoners onvoldoende kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Het college laat de raad weten: 'Dit vinden wij ongewenst. Daarom hebben we besloten voor dit jaar de limiet te verhogen naar 2.000 kilometer. 

Onderzoek
De signalen werden onderzocht, maar geven nog geen volledig beeld van de gehele situatie en of deze effecten structureel zijn. BenW reageert: 'Om de ongewenste effecten volledig in beeld te brengen is meer onderzoek nodig. Dit wordt in het eerste kwartaal van 2022 uitgevoerd. Op basis daarvan nemen we ook een besluit over 2022.'

De gedane aanpassing in het kilometertarief is daarom vooralsnog eenmalig.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.