vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kids Verschoorschool organiseren eigen Olympische Spelen

18 februari 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - De Olympische Spelen hebben voor velen iets ‘magisch’. Anderen boeit het minder. De Verschoorschool ging er wel mee aan de slag en de onderbouwleerlingen organiseerden hun eigen Olympische Spelen, gewoon op school.

Via een verhaal van een achtergelaten tas aan het hek, die van ‘een’ Olympische atleet bleek te zijn, gingen de kinderen aan het werk. De ‘vergeten’ tas moest terug naar de sporter. Er werd gepuzzeld, nagedacht en gespeurd op internet. De kids vonden een lijst met namen van Nederlandse spelers. Een van hen was kunstschaatser: de tas bleek van haar. 

China
De dame werd gemaild en de klaargezette tas werd ‘stiekem’ opgehaald tijdens de gymles. Via een brief vroeg de sporter de kinderen haar te helpen aan informatie, ze was ‘nog nooit in China geweest’. De kinderen zochten van alles uit via internet, boekjes, filmpjes, thuis nagevraagd enzovoorts. Het kwam goed. 

Sportschool
Ondertussen werd er op school een echte sportschool ingericht met gewichten, springtouw, een zelf gemaakte hometrainer en door de kids van groep drie werden er regels opgeschreven. Voor de openingsceremonie werd een eigen vlag ontworpen en de leerlingen oefenden het uitreiken van de medailles.

Olympische medaille
Op dinsdag (15-2) was de opening van de eigen Olympische Winterspelen. Het Olympisch vuur en de Olympische vlag werden door de juffen gedragen en alle leerlingen liepen met hun eigen vlag een ronde om De Esdoorn waar ze werden toegejuicht door ouders. Elke dag stond er een olympische wintersport centraal en vonden er huldigingen plaats op het podium. Als afsluiting van de Olympische Spelen kregen alle leerlingen een echte medaille voor hun goede sportprestaties.

Foto De Verschoorschool.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.