maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

De voertaal was Engels. Well done.

Leerlingen Altena College winnen European Law Moot Court. In het Engels.

25 mei 2021 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Leerlingen van het Altena College wonnen - in het Engels - een fictieve rechtszaak. Hierbij waren zij belast met de rol van aanklager als die van verdediger.

Het is de leerlingen van het Altena College gelukt om na zes voorrondes de halve finale en vervolgens ook de finale te bereiken. De leerlingen mochten zich tijdens de ‘fictieve court’ alleen baseren op de aangeleverde jurisprudentie en werden beoordeeld door een jury bestaande uit rechters of mensen die werkzaam zijn in de rechtspraak, onder andere emeritus professor Michail Wladimirof en de voormalig rechter van het Joegoslaviëtribunaal Fons Orie.

Het toernooi had een internationaal karakter. Vanuit Nederland waren er drie scholen vertegenwoordigd, waaronder dus het Altena College uit Sleeuwijk en twee scholen uit Den Haag en Amsterdam. De overige deelnemende scholen kwamen ondermeer uit Gdynia (Polen), Sint-Petersburg (Rusland), Sofia (Bulgarije), Skopje (Noord-Macedonië), Campalung (Roemenië) en Bratislava (Slowakije).

Tijdens de laatste zitting in de finale stonden Machteld Blokland, Lonneke Grandia en Julia Molenaar aantreden als verdedigers in de zaal, hierbij ondersteunt door Amber Koekkoek, Tsowinar Davtjan en Megan Wijnen, de andere leden van het team.

Winst delen
Vanwege het even aantal van de jury en de beperkingen van de onlinedeelname besloot de jury in deze omstandigheden tot een uniek vonnis: de finalisten van het Altena College en de International School in Amsterdam delen de winst.

Het European Law Moot Court wordt jaarlijks georganiseerd door een Roemeens-Nederlands-Amerikaans samenwerkingsverband en staat onder auspiciën van emeritus hoogleraar Jaap de Zwaan en de directeur van het Justice Resource Centre in New York, Debra Lesser.

Lees meer over:

altena college Rechtspraak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.