vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Laurens van der Ven Voorleeskampioen van Altena

11 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Woensdag (8-2) namen tien schoolkampioenen uit de gemeente Altena het tegen elkaar op in de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit evenement vond ook dit jaar weer plaats op De Werf in Woudrichem, bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Laurens, leerling groep 8 van de Hoeksteen uit Wijk en Aalburg, werd winnaar.

Laurens las voor uit ‘Ruby en de mysterieuze kunstroof’, van Fred Jonker. Hij koos voor een nieuw, verrassend stukje, wat maakte dat het publiek werd meegevoerd. Vooral het feit dat hij er zo’n plezier in had, spatte er vanaf. Dat maakte het een feest om naar te luisteren.

Op 11 maart mag Laurens nu de scholen van Altena vertegenwoordigen in Goirle, bij de regionale finales.

Wisseltrofee
De wisseltrofee, die al 25 jaar wordt doorgegeven, werd overhandigd door Olivia Klijn. Olivia won vorig jaar, dit jaar was zij ere-jurylid. De presentatie was in handen van kinderboekenschrijfster Lizzy van Pelt. De jury bestond uit Marian van der Wal van de Bibliotheek CultuurPuntAltena, Janice Bakker van het Woerkums Literair Café en Isa Knol, winnares uit 2015 die het schopte tot de landelijke finale.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.