donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kars had geen enkel vermoeden.

Lars de Kooter wint derde Altena Sport Award

16 mei 2022 (door Redactie)

ALTENA - De derde Altena Sport Award is uitgereikt. Lars de Kooter werd door het bestuur van zijn zwemclub De Biesboschzwemmers voorgedragen in de categorie Jeugd. De jury was onder de indruk van de voordracht. 

‘Lars is een jong en succesvol talent in het openwater zwemmen; een sport die veel inzet en doorzettingsvermogen vraagt. In 2021 werd Lars Nederlands Kampioen 3000meter schoolslag tijdens het Open Nederlandse Kampioenschappen Open water zwemmen. Zijn prestaties, als 14-jarige, in een niet alledaagse sport, worden door de jury als exceptioneel beoordeeld.’

Geen enkel vermoeden
De pas veertienjarige Lars had geen enkel vermoeden toen hij bij het zwembad arriveerde voor zijn training. Hij werd opgewacht door leden van de zwemclub, bestuursleden, zijn familie en leden van de Sportraad. In het bijzijn van al deze mensen reikte Jan Bel (voorzitter Sportraad), de Altena Sportaward uit. Lars was enorm verrast maar dook al vrij snel na het eten van een taartje weer het water in om zijn favoriete sport te beoefenen.

Foto Archief BBZ.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.