woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

De zes zwemmers scoorden medailles en records.

Lars de Kooter pakt zilver in Antwerpen

15 april 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Voor de 31e keer werd in Olympisch Zwembad Wezenberg in Antwerpen de Antwerp International Youth Swimming Cup (AIYSC) gehouden. De Biesboschzwemmers deden voor de vijftiende keer mee, nu met zes zwemmers. De oogst was één zilveren medaille, drie toptienklasseringen, elf persoonlijke records, 21 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK), één limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint (NK Sprint) en drie voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK).

Lars de Kooter was op zes nummers ingeschreven en vooral op de schoolslag liet hij zijn klasse zien. Op de 200m schoolslag zwom hij een dik persoonlijk record en deze tijd was goed voor een tweede plaats bij de 15 en 16 jarigen. Daarnaast bleef Lars ruimschoots onder de limiet voor de ‘Brabantse’ en ‘Nederlandse’. Op de laatste dag wist hij op de 100m schoolslag naar de zesde plaats te zwemmen en ook hier waren er limieten voor de grote wedstrijden in mei en juni van dit jaar. De schoolslag sprint ging niet lekker, maar toch bleef hij op dit nummer onder de limiet voor de NK Sprint. Op de 50 en 200m vrije slag zwom Lars persoonlijke records en mag hij ook op deze nummers starten tijdens de BZK. Dit deed hij ook op de 100 meter, maar er zat net geen persoonlijk record in.

Femke van den Oven deed voor het eerst mee en startte op de 50 en 100m vlinderslag, 200m wissel- en vrije slag. Op de beide vlinderslagonderdelen eindigde ze bij de beste tien van de 11- en 12-jarigen. Haar eindtijden op deze nummers zijn op dit moment zelfs sneller dan haar persoonlijke records in het 25 meterbad.

Amy de Kooter, Anne Lisman en Jansje de Ridder scherpten ook tijden in het 50 meterbad aan. Anne haalde op de 200m vrije slag bijna twee seconden van haar tijd af en dat terwijl ze niet fit was. Deze tijd is ook goed voor een Brabants startbewijs.
Jansje haalde op de 100m rugslag ongeveer twee en halve seconde van haar tijd. Op de 50 en 200m vrije slag was ze wel sneller dan de richttijden voor de ‘Brabantse’.
Amy startte op de 50m school- en vrije slag en de 200m vrije slag en scherpte op de schoolslag en de 200m ‘vrij’ haar tijden aan. Op de schoolslag haalde ze bijna drie seconden van haar oude tijd af.

Shanya zwom de 50m en 100m rugslag en 50m vrije slag. Op de 100m ‘rug’ haalde ze haar beste prestatie met een 22e plaats en bleef ze nipt boven haar beste tijd steken.

Foto Biesboschzwemmers.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.