vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

La Vuelta koerst door Altena

5 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - La Vuelta Hollanda komt op 19, 20 en 21 augustus naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant. De start van de tweede etappe op is in het centrum van ’s-Hertogenbosh.

Dit topwielerevenement heeft op 20 augustus ook een etappe door de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel. In aanloop naar dit grote wielerfestijn organiseert de gemeente met samenwerkingspartners een gevarieerd programma voor de inwoners. Van 1 maart tot 28 augustusvinden zijn er diverse activiteiten rond  vitaliteit, sport en gezondheid.

Decor
Voor het eerste deel van deze etappe vormt de Zuiderwaterlinie, de Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw, het decor.
Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de Amerongse Berg, waar de eerste bergpunten van La Vuelta 2022 te verdienen zijn.
De renners vervolgen hun route over de Utrechtse Heuvelrug met een schitterend uitzicht op de verschillende landgoederen en kastelen en fietsen daarna richting Amersfoort.
Na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park. De tweede etappe is 183 km lang.

Twee etappe deel van de route

Wijk en Aalburg (Gemeente Altena)
Provincialeweg N267
Provincialeweg-Oost N267

Giessen (Gemeente Altena)
Provincialeweg-Oost N267
Almweg N322

Andel (Gemeente Altena)
Almweg N322
Wilhelminasluis N322

Gemeente Zaltbommel (Provincie Gelderland)
Afsluitdijk
Van Heemstraweg N322
Van Heemstraweg West N322
Steenweg N322
Van Heemstraweg N322

Gemeente Maasdriel (Provincie Gelderland)
Van Heemstraweg N322
Heerewaarden (Gemeente Maasdriel)
Van Heemstraweg N322

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.