zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ook bij de rotonde bij Giessen zag het zwart van de mensen.

La Vuelta brengt Altena massaal op de been

20 augustus 2022 (door Redactie)

ALTENA - Het grote wielerevenenement La Vuelta Hollanda heeft Altena weer achter zich gelaten. Het Spaanse fietsfeest kon in de regio rekenen op een enorme belangstelling. Langs de route vanaf Heusden tot de Wilhelminasluis nestelden zich vele honderden mensen. Met of zonder klapstoeltjes ...

Het startschot in Den Bosch klonk om 13:15 uur. De koers was een rit over 175 kilometer, waarbij via Altena en Zaltbommel koers werd gezet naar Rhenen en de Amerongse Berg. De finish was rond 17.30 uur op het Utrecht Science Park.

Het weer was goed, de organisatie geolied. Kortom, een perfecte dag voor dit grootse sportfestijn. De karavaan kwam vanaf de Heusdense brug Altena binnen. De vele fans, sommigen stonden er de nodige uren, klapten en juichten hun helden toe. Dat beeld veranderde eigenlijk de hele route niet toen de atleten bij Andel Altena weer verlieten.

Buurgemeenten
Die 'eer' had niet alleen Altena. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook in de buurtgemeenten Zaltbommel en Maasdriel zich hetzelfde beeld voordeed: een enthousiaste menigte ... (Tekst loopt door onder de foto.)

Geboortegrond
Wethouder Sport, Shah Sheikkariem, liet bij Altena TV weten dat niet enkel de gemeente trots is op dit evenement van formaat, maar dat ook de inwoners dit gevoel delen, gelet op de grote belangstelling.
Burgemeester Egbert Lichtenberg straalde. 'Een prachtig evenement over de geboortegrond van Marianne Vos met een Nederlander in de rode trui met zoveel mensen die wielerliefhebber zijn ...' De dag van de eerste burger kon niet meer stuk. Dat gevoel werd terecht gedeeld door velen.

Uitslag
De klassering na de tweede etappe:
1. Sam Bennett
2. Mads Pedersen
3. Tim Merlier
4. Mike Teunissen - pakt de rode trui.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena La vuelta
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.