woensdag 6 juli 2022

Alles over Altena

‘Trots’. Dat was het woord dat paste bij dit moment.

Kunst Na Strijd sluit jubileumjaar Koninklijk en muzikaal af

12 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - ’t Rondeel stond vrijdagavond (10-6) bol van de muziek. En van publiek. De Avond van de Woerkumse Muziek, georganiseerd door de jubilerende Muziekvereniging Kunst Na Strijd, was een groot succes.

Trio VastGoed verwelkomde het publiek bij binnenkomst met heerlijke muziek. Om 20.00 uur was het de beurt aan Kunst Na Strijd. De licht klassieke programmering deed het duidelijk goed bij het toegestroomde publiek.

Koninklijk
Burgemeester Egbert Lichtenberg sprak de jubilerende vereniging toe. KNS bestond in 2020 al 100 jaar, maar door alle coronamaatregelen werd bijna het gehele jubileumprogramma afgelast. Deze Avond van de Woerkumse Muziek markeerde het einde van het jubileumjaar. De burgemeester refereerde aan de rijke historie van de vereniging en was trots dat Altena zo’n mooi harmonieorkest rijk is. Met de woorden “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagt…” reikte daarop hij de Koninklijke Erepenning uit aan de vereniging. Trotse voorzitter Martine in ’t Veld nam deze in ontvangst.

Tijdens de pauze was er koffie en muziek van Trio VastGoed. KNS vervolgde haar programma in bigband-opstelling. Van Kensington tot het Formule 1-thema en van Stevie Wonder tot U2. Veel muziekstijlen wisselden elkaar in hoog tempo af.
De jonge band Radio Failure ondersteunde het harmonieorkest bij enkele nummers met gitaar en piano. Radio Failure had ook mooi eigen programma. In drie blokken van 10 minuten liet de band horen waar ze muzikaal stonden.

Ontroeren
Apolonia Gort wist het publiek te ontroeren met haar vertolking van Never Enough. Na de klanken van het laatste nummer van KNS “Klaar” (-Doe Maar), begon de afterparty in de foyer. Menzo Kortland kreeg het overgebleven publiek en de muzikanten van KNS eenvoudig op de dansvloer.

De presentatie van de avond was in handen van Ruben Duinker.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.