zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Voor de veiligheid én de doorstroming.

Kruising Dijkgraaf den Dekkerweg – Zandsteeg op de schop

2 maart 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Gemeente Altena gaat de kruising Dijkgraaf den Dekkerweg met de Zandsteeg in Werkendam opnieuw inrichten. Dit om de verkeersveiligheid te vergroten en de doorstroming van het verkeer op het kruispunt te bevorderen.

Het afslaan en oversteken wordt makkelijker en veiliger voor het verkeer door het huidige middeneiland op de kruising te verruimen. Om het grotere middenstuk te realiseren, wordt de rijstrook met verkeer richting Werkendam ter hoogte van de kruising iets verplaatst naar het noorden. Ook komen er vlak voor de kruising twee verkeersdrempels om de snelheid op de Dijkgraaf den Dekkerweg te verlagen. De toegestane snelheid ter hoogte van het kruispunt wordt 50 kilometer per uur.

Veilig
Hoewel verkeerskundig onderzoek aantoont dat het kruispunt voldoet aan de wet- en regelgeving en objectief gezien veilig is, wordt het kruispunt in de praktijk wél als onveilig ervaren. Wethouder Hans Tanis: ‘We werken aan een tweede ontsluitingsweg voor Werkendam, maar tot die tijd is de Dijkgraaf den Dekkerweg de enige ontsluitingsweg, met dus veel verkeer. De kruising met de Zandsteeg zorgt voor een gevoel van onveiligheid vanwege de huidige inrichting, het vele verkeer op de Dijkgraaf den Dekkerweg en de lange wachttijden om over te kunnen steken van of naar de Zandsteeg. Op verzoek van de gemeenteraad hebben we onderzoek gedaan en zien we aanleiding en kansen voor verbeteringen.’

Voorkeursvariant
Er zijn diverse oplossingsmogelijkheden bekeken waarbij bewoners en bedrijven hebben meegedacht. Gezamenlijk werd de voorkeur gegeven aan een optimalisatie van het huidige voorrangskruispunt. Dit is verder uitgewerkt tot het plan zoals het er nu ligt.

De gemeenteraad behandelt het voorstel van het college naar verwachting in april.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.