vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Inwoners uit Altena kunnen jongeren voordragen.

Kristal van Altena, de nieuwe waardering voor jongeren

13 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - De gemeente Altena wil inwoners waarderen die zich inzetten voor anderen. Sinds vorig jaar zijn er voor volwassenen twee gemeentelijke onderscheidingen: Parel van Altena en Schaal van Altena. Voor jongeren is er nu ook een waardering in aantocht.

De jongerenraad uitte de wens voor jongeren eveneens een speciale onderscheiding te realiseren. De gemeente geeft hieraan gehoor met een gemeentelijke onderscheiding voor jongeren die zich langdurig en uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap van Altena of uitzonderlijke prestaties leverden.

Colijn
In overleg met de jongerenraad is gekozen voor de leeftijdscategorie 13 t/m 23 jaar. Deze onderscheiding hiervoor heet 'het Kristal van Altena'. Deze wordt tijdens de voorjaarsreceptie in april voor het eerst uitgereikt. Volgende jaren wordt het Kristal, net als de Parel en de Schaal, uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het Kristal is, net als de Parel ontworpen door Lisette Colijn.

Voordragen
Inwoners van Altena kunnen personen voordragen voor het Kristal van Altena, net als de jongerenraad dat kan doen. Het college kan ook zelf het initiatief nemen om de waardering toe te kennen aan jongeren die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. 

De voordracht wordt voorbereid door een werkgroep die zal bestaan uit een jongerenwerker, een lid van de jongerenraad en medewerkers Kabinetszaken. Het college beslist over de toekenning.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.