dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

De molen wordt op 1 oktober ook officieel opnieuw in bedrijf gesteld.

Korenmolen De Twee Gebroeders 150 jaar

8 september 2022 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG: 1872-2022. Zaterdag (01-10) is het feest in Wijk en Aalburg. Korenmolen De Twee Gebroeders bestaat 150 jaar. En dat is meer dan reden voor een feestje op de (ook) Altenase Molendag.

‘Het wordt een fantastische jubileumdag, voorafgegaan door een draaimarathon van 30 uur.’

Programma
Zaterdag 1 oktober staat bij de molen van 10 tot 18 uur een feesttent, is er voor de kids een springkussen, valt er een fototentoonstelling te bekijken en in de molen is een (kinder)speurtocht. In de middag speelt de Dussense blaaskapel De Bloasmiesen gezellige muziek. 

Deze zaterdag wordt ook de molen opnieuw in bedrijf gesteld. ’Met een prachtig kado voor eigenlijk heel Wijk en Aalburg. Wat dat is, blijft nog een verrassing!’

EKO
De molen dateert uit 1872. Met een roerige geschiedenis in de boeken is de molen sinds 2017 weer volledig in bedrijf. De achterliggende vijf jaar werd de molen inwendig volledig gerestaureerd en kon deze weer zijn taak oppakken als ‘moderne windmeelfabriek’. Zo betrekt de biologische EKO-bakkerij van Gerard en Suus (Hardeman) uit Wijk en Aalburg het biologische meel van de Twee Gebroeders. Ook de molen is overigens EKO-gecertificeerd.

Fokwieken
In het voorjaar van 2022 werd de molen nog voorzien van twee zogenaamde fokwieken. Zo kan er met minder wind toch gemalen worden.

Foto Mediaplein Altena.net.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.