dinsdag 5 juli 2022

Alles over Altena

Koninklijke Erepenning voor Kunst na Strijd en PSV LvHeA

11 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg reikte vrijdag (10-6) maar liefst twee Koninklijke erepenningen uit, aan evenzoveel 100-jarigen in Wijk en Aalburg en in Woudrichem.

De eerste was Paardensportvereniging Land van Heusden en Altena, de vereniging bestaat 100 jaar. Deze zaterdag vierden zij hun jubileumdag met een groot feest. De vereniging telt ongeveer vinftig leden en is erg actief voor jong en oud.

Tijdens de receptie reikte burgemeester Lichtenberg namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning uit aan de voorzitter van de vereniging, Irma Bouman.

Woudrichem
Muziekvereniging Kunst na Strijd is opgericht op 3 januari 1920 en bestaat inmiddels 102 jaar.
Ook ter ere van het 100-jarig jubileum reikte de burgemeester Lichtenberg een Koninklijke Erepenning uitreiken aan de voorzitter van de vereniging, Martine in ’t Veld.

Symboliek
Deze penning symboliseert het respect en de waardering van de koning voor de bijzondere verdiensten van de vereniging. Deze penning is een welverdiende bekroning op honderd jaar muziek, cultuur, verbinding en kunst. De vereniging is zeer actief en maatschappelijk betrokken

In verband met de eerdere beperkingen door de coronamaatregelen werd de penning nu feestelijk uitgereikt tijdens de ‘Avond van de Woerkumse Muziek’ op 't Rond.

Lees meer over:

Sleeuwijk Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.