donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Het elftal van ChristenUnie Altena.

Kieslijst CU mix van ervaring en nieuwkomers

20 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Na de bekendmaking van de nieuwe lijsttrekker, stelde ChristenUnie Altena ook haar kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

De lijst wordt aangevoerd door Anne Duizer uit Giessen. Anne is sinds 2014 raadslid en voert voor de eerste keer de lokale lijst van de ChristenUnie aan. Duizer neemt een ruime ervaring mee in ruimtelijke ordening en woningbouw, één van de belangrijke thema’s voor de komende raadsperiode.

Op de plaatsen twee en drie staan Hennie Schermers uit Werkendam en Wijnand van der Hoeven uit Wijk en Aalburg. Hennie Schermers-van Elderen is één van de specialisten op het gebied van onderwijs en het sociale domein. Wijnand van der Hoeven richt zich op veiligheid, huisvesting arbeidsmigranten en financieel beleid.

Kees Nieuwenhuizen uit Veen, Machiel Verdoorn uit Werkendam en Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk nemen de plaatsen vier, vijf en zes in. Kees Nieuwenhuizen en Machiel Verdoorn brengen als oud-raadsleden een hoop politieke ervaring mee, net als Statenlid en voormalig wethouder Hermen Vreugdenhil.

Op de plaatsen zeven tot en met negen staan Caroline van Tilborg-Kant uit Rijswijk (7), Kars Hazelaar uit Sleeuwijk (8) en Rianne Dekker-Boelhouwers uit Almkerk (9).

ChristenUnie Altena is blij om twee jonge kandidaten op plaats tien en elf te hebben: Bart Schutte (19 jaar) en Luuk Verhagen(20 jaar). Bart is jongerenwerker en zet zich via verschillende lokale jongereninitiatieven in voor de jeugd in Altena. Luuk is fractiemedewerker en burgerraadslid en wil de stem van jongeren in de gemeenteraad van Altena laten klinken.

Huidig raadslid Marjan van der Meij-Schouten heeft aangegeven komende periode niet beschikbaar te zijn voor een raadszetel.

Foto De Regt Fotografie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Verkiezingen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.