zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Kids SBO De Akker ontbijten met burgemeester

20 november 2023 (door Redactie)

ALMKERK - Burgemeester Egbert Lichtenberg kon donderdag (16-11) zo aanschuiven voor een heerlijk ontbijt met álle leerlingen van SBO De Akker. De Almkerkse school vindt het belangrijk dergelijke activiteiten samen met de leerlingen te organiseren: “Iedereen draagt zijn steentje bij en samen maken we het heel gezellig.”

Tijdens het ontbijt schoof de burgemeester bij iedere tafel even aan voor een gesprekje met de leerlingen. De kids vonden de ambtsketen erg interessant en vertelden honderduit. Zo kwamen ook de talenten van de kinderen aan de orde. Er zijn kinderen goed in bakken, er is een leerling die leraren helpt bij computervragen, is er een aantal kids dat van knutselen houdt enzovoorts.

Bewondering
Lichtenberg genoot zichtbaar: “Ik vind het leuk om op deze wijze echt in contact te komen met deze bijzondere talenten. We hebben mooie gesprekken gevoerd en ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen van deze leerlingen. Gaat het niet linksom, dan gaan we rechtsom en zo vindt iedereen wel iets leuks waar hij of zij goed in is. Ook erg mooi om te zien hoe betrokken de leraren zijn.”

SBO De Akker startte dit jaar met de Onderwijs-Zorg Pilot vanuit de gemeente Altena. In deze pilot wordt het budget vanuit jeugdhulp door de gemeente en onderwijs gebundeld om ondersteuning voor de hele klas te organiseren. Hierdoor hebben alle kinderen profijt van de ondersteuning (preventie) en krijgen de kinderen met extra ondersteuningsbehoefte deze ondersteuning gewoon in hun vertrouwde omgeving van school.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.