woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Rick behaalde een 21e plaats uit 128 deelnemers.

Karateka Rick Sonnema speelt 'mooie wedstrijd' in Turkije

16 maart 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG/TURKIJE: Karateka Rick Sonnema zette, ondanks ‘de stroeve voorbereiding’ toch een goed resultaat neer tijdens de K1 Series A in Konya, Turkije. Ondanks een aantal reisperikelen, kon de Wijk en Aalburger toch relaxed en gefocust zijn wedstrijd spelen.

Sonnema miste zijn aansluitingsvlucht van Istanbul naar Konya en moest gedwongen overnachten in Istanbul. Hij laat hierover weten: ‘Gelukkig had de vliegmaatschappij alles goed geregeld en konden we de volgende ochtend vroeg  alsnog vliegen waardoor we precies op tijd aanwezig waren voor de registratie.’ Ondanks deze vertraging voelde hij zich, naar eigen zeggen, ‘relaxed en gefocust’ op de mat. In een grote poule met 128 karateka’s uit landen over de hele wereld behaalde hij uiteindelijk een mooie 21e plaats.

Zesde
In de eerste ronde kreeg hij een waardering van 38.0 van de scheidsrechters. Dit was voldoende voor een vierde plaats om door te stoten naar de volgende ronde.
In de tweede ronde eindigde Sonnema als zesde en viel daarmee net buiten de top vier die doorgaan naar de halve finale.

Rick: ‘Aan de score van 38.9 is gelukkig wel te zien dat er progressie zichtbaar blijft en dat ik dicht tegen de rest aan zit qua niveau. Ook zorgt dit resultaat voor weer een mooie klim op de wereldranglijst! Ik kijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd.’

Tijd om te rusten is er niet, want volgende week staat de Maitoshi Kachi Cup op het programma in België.

Foto Rick Sonnema op FB.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.