vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Een uitvoering die door liefhebbers niet gemist mag worden …

Kamerkoor Collegium Altena zingt Johannes Passion

31 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - Kamerkoor Collegium Altena brengt op 9 april de Johannes Passion ten gehore in de Martinuskerk in Woudrichem. Wie van (klassieke) muziek houdt en/of van het Paas-evangelie, mag deze uitvoering niet missen!

De koorleden hebben er met smart op gewacht. Twee jaar lang mocht Collegium Altena niet optreden en zingen hoewel ze zo graag wilden. Nu het weer kan, zijn de zangers en de instrumentalisten enthousiaster dan ooit ... Wie het koor ooit heeft gehoord, kent de muzikaliteit van dit zanggezelschap uit Altena.

De Johannes Passion van J. S. Bach. Niet zo beroemd als de Mattheus Passion, maar minstens net zo mooi.
Het majestueuze van het Johannes-evangelie, dat begint met de afdaling van het ‘Woord', is ook te horen in dit dramatische lijdensverhaal waarin fel tekeer wordt gegaan tegen Jezus Christus.

Bach vertelt op geniale wijze het verhaal van Christus die op aarde duivel en dood tegenkomt en met Zijn liefde overwint.

Maarten van der Bijl
Kamerkoor, solisten én orkest van Collegium Altena staan onder leiding van Maarten van der Bijl, cantor-organist.

Maarten van der Bijl (1981) is sinds november 2013 de cantor-organist van de Geertekerk in Utrecht. Hij bespeelt de orgels en de piano van de kerk tijdens de zondagse diensten en hij geeft leiding aan het muzikale kerkgebeuren, waaronder ook de GeerteCantorij en het Kamerkoor van de Geertekerk.
Naast zijn werk voor de Geertekerk is Maarten als dirigent verbonden aan Kamerkoor Lamusa en organiseert hij koorprojecten voor jongeren. Ook schrijft hij zelf muziek. In 2015 haalde Van der Bijl zijn diploma Koordirectie aan het conservatorium van Rotterdam.

Reserveren
Dit alles te zien en te ervaren op zaterdag 09 april 2022 om 20.00 uur in de Martinuskerk in Woudrichem.

Wie een kaartje wil bemachtigen, moet er snel bij zijn.
Reserveren kan via www.collegiumaltena.nl

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.