donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Josien Borsje (77) koninklijk onderscheiden

8 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA/BOMMELERWAARD/GENDEREN - Mevrouw Josien Borsje-Groeneveld (77) uit Genderen werd onderscheiden. Burgemeester Egbert Lichtenberg (gemeente Altena) reikte woensdagavond (8-2), namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander, haar een koninklijke onderscheiding uit.

Josien Borsje krijgt deze onderscheiding omdat zij zich al sinds 2006 op een bijzondere manier inzet voor de stichting Alzheimer Nederland, regio’s ’s Hertogenbosch-Bommelerwaard. Zo is zij is één van de drijvende krachten achter de organisatie van de Alzheimer Cafe’s. In overleg met gemeenten en organisaties voor zorg en welzijn organiseert zij zeer waardevolle bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De bijeenkomsten zijn inhoudelijk informatief en versterken het sociale netwerk van betrokkenen. Voor de stichting is zij onder andere ook actief als bestuurssecretaris en belangenbehartiger.

Daarnaast is Josien Borsje al dertig jaar aanspreekpunt en altijd bereikbaar voor de GGZ-instelling waar haar broer verblijft.

De uitreiking vond plaats in de Gruyterfabriek in Den Bosch.

Lees meer over:

Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.