donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

De samenleving in Altena verliest in Kant een markant mens.

Joost Kant uit Giessen overleden

5 augustus 2022 (door Altena.Net - redactie)

GIESSEN – Joost Kant uit Giessen is overleden. In hem verliezen verenigingen, het dorp en de politiek een markant figuur, die zich sociaal betrokken op velerlei terreinen inzette. Zo laat GRC’14 weten: ‘Wij ontvingen het droevige bericht dat na een ongelooflijk moedige strijd om bij zijn kinderen en kleinkinderen te blijven Joost Kant is overleden.’

Joost Kant was sociaal betrokken en actief op velerlei gebied. Zo was hij raadslid en wethouder voor de PvdA in de voormalige gemeente Woudrichem. Maar ook was hij onder meer jurylid  bij het jaarlijkse Kampioenschap vis bakken in Woudrichem en Jaarmarktvoorzitter van de Giessense Mért. Politiek actief was hij voor Progressief Altena.

Erepenning
Op 25 maart 2014 nam Kant na 36 jaar afscheid van de Woudrichemse politiek. Vanwege zijn lange staat van dienst als raadslid en wethouder (2000-2006), in combinatie met zijn grote sociale bewogenheid en inzet, ontving hij toen uit handen van burgemeester Noordergraaf de Erepenning van de gemeente Woudrichem.

Transferium
Kant zette zich ook jaren in voor de realisatie van een bustransferium aan de Hoge Maasdijk in Andel. Kant drukte er tot dit jaar zijn stempel op. En met succes. De verwachting is dat de aanleg van het bustransferium in 2023 begint.

Onderstaande artikelen geven een kleine impressie van de brede maatschappelijke inzet van Kant.

Foto voormalige gemeente Woudrichem.

Zie ook:

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.