vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Het decor van de wedstrijden was AquaAltena.

Jeugd Z.V.D.O.’74 sluit zwemseizoen af

25 maart 2023 (door Redactie)

ANDEL - Voor de jongere zwemmers van ZVDO’74 stond zaterdag (25-3) de laatste wedstrijd op het programma. Samen met Bijtelskil uit Sleeuwijk en De Vennen uit Dongen werd de Driekamp gezwommen in AquaAltena. Tijdens deze wedstrijd verschenen er mooie tijden op de klok.

De jongste kinderen begonnen met 50m schoolslag. Bij de jongens wist Aaron van Giessen naar het goud te zwemmen en was het brons voor Friso Tankens. Allebei zwommen ze een mooie eerste tijd.
Ook de meiden Kaylana Bareille, Lize Wiersma, Rhodé Schouten, Lynn Vos en Eva Straver noteerden allemaal een mooie eerste tijd. Hierbij was het goud voor Eva en het brons voor Lynn. Het zilver was voor Elynn den Dekker. Zij had deze afstand al wel eens eerder gezwommen en verbeterde haar tijd met 14 seconden.

Meiden
De meiden geboren in 2013-2014 zwommen 50m vrije slag. Vienne Hannink, Thara de Fijter, Aniek Tankens, Esmee Oudshoorn en Eva van Leeuwen lieten zien dat ze goed getraind hadden. Eva zwom naar brons. Een grote tijdsverbetering was er voor Puk Kamphuis. Ze wist 4 seconden van haar tijd af te halen. De nummer één van deze afstand, Christina van Hemert, verbeterde haar tijd met 13 seconden.

Stan Dammers en Roan van Dijk zwommen de dubbele afstand; de 100m vrije slag. Stan wist haakde hierbij 7 seconden van zijn tijd af, goed voor een zilveren medaille. Roan haalde 13 seconden van zijn tijd af en pakte brons.

Verbeteren
Ook bij de meiden waren er mooie tijden op deze afstand. Olivia Jannichsen, Tessa Verbeek, Ella Timmermans en Elianne Tankens zwommen de 100m vrije slag voor het eerst. Benthe Versteeg verbeterde haar tijd met 3 seconden en won een zilveren medaille. Broer Bjurn Versteeg werd tweede op dezelfde afstand na een mooi persoonlijk record van 8  seconden. Ook Merel Verkade zette haar tijd scherper met 7 seconden. Hiermee werd ze eerste. Maud Vervoorn evenaarde haar beste tijd op de 100m rugcrawl en de 50m schoolslag. Op de 50m schoolslag wist Roan Schouten zijn tijd te verbeteren met 5 seconden.

Masters
Ook de selectie- en masterszwemmers namen deel aan deze wedstijd. Op de 200m schoolslag maakten Pim Loef en Martin Westerlaken er een spannende strijd van. Hoewel de winst voor Pim was, wisten beiden heren een mooie eerste tijd neer te zetten. De dames volgden hun voorbeeld en Naomi Alberts en Teunita Tankens zwommen een mooie race. Selectiezwemmers Nienke Mewis, Jochem van Bergeijk en Jens Westerlaken evenaarden hun beste tijden op deze afstand.
Op de 100m rugcrawl regende het persoonlijke records bij de selectiezwemmers. Sanne van Lith, Jet Kamphuis, Mitchell van der Mooren, Renske den Dekker en Tessa den Dekker verbeterden allen dik hun beste tijd..

Foto @Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.