vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Er werden veel persoonlijke records verbroken dit keer.

Jeugd Z.V.D.O.’74 scoort goede zwemresultaten

11 oktober 2022 (door Redactie)

ANDEL - Zaterdag (8-10) vond in AquaAltena de tweede miniorenwedstrijd van het seizoen plaats. Tijdens deze wedstrijd verschenen er 33 jeugd zwemmers van ZVDO’74 aan de start. Tijdens de wedstrijd werden er veel persoonlijke records verbroken.

De jongste zwemmers gaven het startsein voor de wedstrijd. Lynn Vos, Lize Wiersma, Rhodé Schouten en Eva Straver zwommen hun eerste wedstrijd ooit. Allen lieten ze een hele mooie 25m schoolslag en 25m vrije slag zien. Op dezelfde afstand verbeterden Aaron van Giessen, Vienne Hannink, Puk Kamphuis, Elynn den Dekker en Christina van Hemert hun beste tijden met enkele seconden. Christina wist daarbij voor het eerst onder de grens van 20 seconde te duiken op de 25m vrije slag.

Keerpunten
De wat oudere kinderen zwommen de 50m schoolslag en de 50m rugcrawl. Eva van Leeuwen en Samuël de Waal zwommen deze afstanden voor de 1e keer. Zij zetten mooie tijden neer. Hetzelfde geldt voor Marith van der Bijl. Zij zwom haar 1e wedstrijd ooit. Mooie tijdsverbeteringen waren er voor Olivia Jannichsen, Liva van Klinken, Esmee Oudshoorn en Roan van Dijk. Ook lieten ze zien dat ze goed getraind hadden op de keerpunten.

Tijdsverbetering
Bij de oudere zwemmers kozen Hanna de Graaf en Jet Kamphuis voor de zware 200m rugcrawl. Beiden wisten hierbij hun beste tijd met meerdere seconden te verbeteren. Op de 100m schoolslag wist Merel Verkade haar tijd te verbeteren met 8 seconden. Maud Vervoorn en Marith de Fijter volgden haar voorbeeld door een persoonlijk record van 15 seconden te zwemmen. Op de 50m rugcrawl bleef Benthe Versteeg niet achter. Ook zij zwom 15 seconden van haar beste tijd af. Broer Bjurn Versteeg wist net als de andere jongens Luuk van Dalen, Tijn Naaijen en Jamie van Drunen een persoonlijk record te zwemmen op de 100m schoolslag. Op dezelfde afstand zette Roan Schouten een mooie tijd neer bij zijn 1e zwemwedstrijd. Ook de oudere jongens presteerden op de 100m schoolslag. Jens Westerlaken, Bart de Fijter en Thijs Colijn maakten er een spannende onderlinge strijd van. Dit resulteerde in mooie tijden. Op dezelfde afstand wisten Nienke Mewis en Jochem van Bergeijk hun beste tijd te evenaren. De laatste grote tijdsverbetering kwam op naam van Sanne van Lith. Ze zwom op de 50m rugcrawl een persoonlijk record van 4 seconden.

Spektakel
De afsluitende estafettes zorgden weer voor veel spektakel. Onder harde aanmoediging van alle kinderen eindigde de gemengde teams op plek 1 en 2. De volgende wedstrijd voor ZVDO’74 staat gepland op 5 november. Dan reist de hele zwemafdeling af naar Dongen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.