donderdag 28 maart 2024

Jeugd Biesboschzwemmers start sterk

19 september 2022 (door Redactie)

ALTENA -et nieuwe seizoen begon voor de Biesboschzwemmers op twee plaatsen. In Andel kwamen 19 zwemmers aan de start van een minioren- en limietwedstrijden en in Papendrecht stond een wedstrijd van het lange afstand circuit (LAC) op het programma. In totaal werden er 23 medailles en bijna 40 persoonlijke records genoteerd.

De zwemmers tot en met 11 jaar zwommen in Andel negen gouden, acht zilveren en drie bronzen medailles bij elkaar. Jesse Drewes, Shanya Muilenburg en Femke van den Oven verovderden alle drie twee gouden medailles. Voor Rivka Jetten, Silke Jetten en Marley Spijker was er één keer winst. Tweede plaatsen werden door Jesse, Silke, Louisse Lobbezoo, Shanya, Femke, Marley en Ise Vink ‘gescoord’.  Marley wist zelfs twee keer naar een tweede plaats te zwemmen. De laatste drie medailles gingen met Silke en Wessel van Wijk mee naar huis. Wessel werd op de 100 vrije slag en 200 wisselslag derde. Rianne Cornet, Nakeebat Dahud en Lisa van Willigen haalden het podium niet, maar ze lieten zeker goede races zien.

Races junioren
Naast de minioren kwamen ook de junioren aan de start. Lars de Kooter, Anne en Rens Lisman en Jansje de Ridder waren sterk op de vrije slag. Rens haalde ruim een halve seconde van de 50 ‘vrij’ af en andere drie zwemmers noteerden op de 200 vrije slag ruime verbeteringen. Jansje haalde ongeveer twee seconden van haar tijd af en Lars bijna vier seconden. Anne scoorde met zeven seconden de grootste verbetering. Anne en Lars waren halverwege de 200 meter ook nog sneller dan hun beste tijden tot nu toe. Anne behaalde op de 100 rugslag ook nog eens een verbetering van bijna een seconde. De laatste die een persoonlijk record noteerde, was Amy de Kooter. Op de 50 schoolslag haalde ze ruim twee seconden van haar tijd af.

Ruime tijdsverbetering
In Papendrecht namen vier zwemmers deel, twee meisjes zwommen de 200 wisselslag en twee heren de 800 vrije slag. De dames scoorden op de wisselslag ruime persoonlijke records. Shanya Muilenburg zwom voor de tweede keer dit weekend de 200 wisselslag en was ruim vijf seconden sneller en Amy de Kooter haalde bijna tien seconden van haar snelste tijd af. Beide dames scherpten ook hun tijd op de 50 vlinderslag aan. Op de 800 ‘vrij’ liet Lars de Kooter zien dat hij de afgelopen zomer veel open water wedstrijden heeft gezwommen. Halverwege was Lars 12 seconden sneller dan zijn beste tijd op de 400 meter en bij zijn aantikt na 800 meter was hij bijna een halve minuut sneller dan zijn inschrijftijd. Lars bleef voor het eerst binnen de 10 minuten en deed dit met ruim 26 seconden. Pieter Pijnenburg heeft de afgelopen tijd minder kunnen trainen door een blessure, maar ook hij bleef binnen de 10 minuten al scheelde het maar enkele honderdsten.