dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Jarige Biesbosch presenteert avonturenkaart en memoryspel voor kids

18 juni 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - Dit jaar bestaat Nationaal Park De Biesbosch dertig jaar. Feest dus. Ook kinderen worden uitgenodigd dit mee te vieren. Speciaal voor hen werd een avonturenkaart met  bijbehorend memoryspel ontwikkeld.

Verschillende Biesboschpartijen, waaronder IVN natuureducatie, Staatsbosbeheer en de bezoekerscentra, ontwikkelden een speciale avonturenkaart met activiteiten voor kinderen. Hierop staan toegankelijke natuuropdrachtjes rond het thema Nationaal Park De Biesbosch, een B&B vol leven. Kinderen die hun ingevulde avonturenkaart bij een van de entreepoorten van de Biesbosch laten zien, ontvangen een mooi memoryspel met bijzondere dieren en planten die in de Biesbosch voorkomen.

Ontdekken
Het doel van de avonturenkaart is om meer kinderen (en hun ouders) de natuur en het landschap van de Biesbosch te laten ontdekken. De kaart wordt daarom ook onder een aantal basisscholen binnen de Biesboschgemeenten verspreid.

Het memoryspel bevat prachtige plaatjes met kenmerkende Biesboschdieren en -planten. Met de QR-code op het doosje kun je de verhalen van die dieren en planten lezen. De afbeeldingen laten zien dat de Biesbosch met recht een B&B vol leven is.

De verhalen spelen ook een rol bij excursies in de Biesbosch en staan vanaf de zomer op de website www.beleefdebiesbosch.nl.

Ophalen
De entreepoorten van de Biesbosch waar kinderen een Biesbosch avonturenkaart kunnen ophalen zijn Biesboschcentrum Dordrecht, Biesbosch MuseumEiland, VVV Drimmelen, VVV Geertruidenberg en Museum Twintighoeven. De memoryspellen zijn hier ook verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.  

Foto Nationaal Park De Biesbosch

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.