dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Actie 'Rent a cop, rent a boa' komt er weer aan.

Inwoners mogen een dag bepalen waar politie en boa's nodig zijn

17 februari 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Inwoners van de gemeente Altena kunnen voor een dag bepalen waar de wijkagenten en boa’s van de gemeente worden ingezet. Met de actie vraagt de politie en de gemeente aandacht voor het belang van melden van overlastgevende situaties. Het melden is belangrijk voor de veiligheid in onze gemeente.

Dinsdag 7 maart is de dag waarop inwoners die inzet kunnen bepalen. Wie geluidsoverlast of parkeeroverlast ervaart, of te maken heeft met overlast van straatafval of andere zaken kan dat doorgeven - tot 28 februari - via www.gemeentealtena.nl/rentacop.

Op die zevende maart pakken wijkagenten en boa’s dan zoveel mogelijk meldingen op en als het mogelijk is, ondernemen ze direct ook actie.

Aandacht
Met de actie vraagt de politie en de gemeente aandacht voor het belang van melden van overlastgevende situaties. 'Het melden is belangrijk voor de veiligheid in onze gemeente', aldus de gemeente.

'Na het doorgeven van uw suggestie ontvangt u een ontvangstbevestiging. Na 7 maart nemen we contact met u op voor een terugkoppeling wat er met uw melding is gedaan. Ook als het op de dag zelf niet is gelukt de melding op te pakken, nemen de politie en boa’s de melding later mee in hun surveillance.'

Melden
Tijdens deze actie is er extra aandacht voor het melden van zaken. Uiteraard valt er altijd een melding maken bij politie of gemeente. Iets melden bij de politie kan via 0900-8844 of bij de wijkagenten via www.politie.nl. Bij de gemeente is een melding te doen via www.gemeentealtena.nl/iets-melden, bel 0183 - 51 61 00 of mail naar info@gemeentealtena.nl.
Ook kan een e-mail gestuurd worden naar veiligheid@gemeentealtena.nl of bel met Lotte Hunze, medewerker veiligheid: 0183 – 51 61 00.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.