maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Allemaal aan de Alm…

Almkerkers kunnen naam bedenken voor nieuwe MFA

28 juni 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Almkerk krijgt een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). Het gebouw brengt diverse organisaties onder dak, waaronder twee basisscholen, een kinderopvang, een bibliotheek, een consultatiebureau en een logopediepraktijk. De accommodatie biedt faciliteiten om te leren, spelen, ontmoeten en te sporten.

Het project zit inmiddels in de ontwerpfase. Gemeente Altena nodigt inwoners uit om mee te denken over een passende naam en suggesties in te dienen.

Samenwerkende scholen
In het nieuwe gebouw gaan diverse organisaties samenwerken. Marloes van der Meijden, directeur de Almgaard: ‘’We willen heel graag naar een gebouw wat ons onderwijsconcept ademt en wat past in de omgeving.” Hennie Schemers, directeur de d’Uylenborch: “Ons huidige gebouw is 54 jaar oud, dus we kijken er enorm naar uit om ons onderwijsconcept samen met Almgaard en ook met Hoppas weer volledig en goed neer te kunnen zetten in een nieuw pand.’’ Cor Overduin, directeur Hoppas Kinderopvang: “We zijn blij met een nieuw pand waarin we voor alle kinderen een mooie plek kunnen bieden.”

Allemaal aan de Alm
Met het thema ‘Allemaal aan de Alm’ legt de accommodatie focus op de verbindende functie in de omgeving, maar ook op verbinding met het water van de Alm en de natuur van de regio. De accommodatie gaat namelijk de functie van Het Verlaat aan de Voorstraat overnemen én vernieuwen. Het wordt een plek om samen te sporten en allerlei vormen van vrijetijdsbesteding uit te oefenen. Moderne en veelzijdige faciliteiten, centraal beschikbaar voor iedereen. Voor ouders en kinderen. Voor jong en voor oud. Voor verenigingen en sporters. Een plek waar je kunt leren, spelen, maar ook kunt sporten. Een plek voor heel Almkerk.

Passende naam
De nieuwe accommodatie moet een passende naam krijgen. Wethouder Wendy van Ooijen roept namens de gemeente inwoners op mee te denken: “Ik ben blij dat we dit als gemeente mede kunnen faciliteren. Voor deze nieuwe plek, hebben we nog wel een nieuwe naam nodig. Suggesties indienen kan via de gemeentelijke website. Een commissie gaat dan samen met kinderen de mooiste naam uitkiezen.”

Een naamsuggestie indienen kan via deze LINK.

 

Foto @Altena.Net - alle rechten voorbehouden.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.