zaterdag 30 september 2023

Alles over Altena

Inge de Bruijn inspireert Biesboschzwemmers

4 oktober 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - In het Inge de Bruijn-Zwembad in Barendrecht zwommen de Biesboschzwemmers de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023. De groep bestond uit bijna twintig zwemmers en na ongeveer twee uur zwemmen gingen er twintig medailles mee naar huis. Daarnaast werden er ook nog twaalf persoonlijke records en twee limieten voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) gezwommen. In de zwemcompetitie draait het om zo min mogelijk punten te ‘scoren’. De gezwommen tijden worden vergeleken met vastgestelde tijden en als je sneller bent dan de vastgestelde tijd scoor je dus beter.

De middag begon met de 4x100 vrije slag estafette junioren meisjes en Anne Lisman, Amy de Kooter, Jansje de Ridder en Tess Vonk begonnen sterk. De vier meiden waren ongeveer acht seconden dan de opgetelde tijd. Het grootste deel van het verschil werd door Anne gemaakt. Zij wist als startzwemster ruim zeven seconden van haar tijd af te halen. Later wist ze ook nog op de 100 schoolslag en 200 vrije slag haar tijden aan te scherpen. De jongste van het viertal, Amy, zwom naast de estafette ook nog 100 vlinderslag en 200 rugslag. Op de vlinderslag kon ze haar beste tijd net niet verbeteren, maar dit was ook vrij snel na de estafette. Later op de middag moest Amy 200 rugslag voor de eerste keer zwemmen en zij wist dit keurig te doen.

PR
Lars de Kooter en Rens Lisman waren de andere jonge zwemmers. Lars zwom op de 200 vrije slag opnieuw een persoonlijk record (PR) en op de 100 schoolslag bleef hij net als Tess onder de richttijd voor de NJK. Rens wist op de 100 rugslag zijn beste tijd met bijna twee tienden aan te scherpen, maar later op de 200 schoolslag zwom hij bijna veertig seconden van zijn tijd af.

Snelste
Bij de dames en heren was er een grote deelname en dat was met drie nummers ook wel belangrijk. Marjo Goelema, Mandy Swart en Redine van Breugel wisten bij de dames voor de punten te zorgen. Marjo en Mandy deden dit op de 100 schoolslag, waarbij Mandy haar tijd wist te verbeteren. Op de 50 rugslag en 100 wisselslag waren Mandy en Redine van belang. Bij de heren waren Lars Duijnhouwer en Robin Iking op de 100 schoolslag de eerste twee heren en op de rugslag sprint waren dit Sander van Elburg en Erik Drewes. Op het derde nummer van de heren, de 100 wisselslag, waren Robin en Erik de snelste twee voor de Biesboschzwemmers. Deze vier heren zwommen aan het einde van de middag ook nog de 4x100 vrije slag estafette en zij waren ruimschoots de oudsten, maar eisten wel een tweede plaats op.

Beste
Shanya Muilenburg, Wessel van Wijk en Jesse Drewes tellen niet mee in de competitie. Echter gaan ze wel mee om te zien hoe het is om met een groep te zwemmen. Shanya was bij de meisjes op de 50 rug- en vrije slag de beste met een ruim persoonlijk record op de ‘vrij’. Wessel wist bij de jongens op beide nummers tweede te worden en verbeterde zijn vrije slag sprint met exact twee seconden. Jesse haalde helaas geen medaille, maar op de vrije slag wist hij voor het eerst binnen de 50 seconden te blijven.

Tiende
Zondag waren alle scores bekend van de verenigingen die uitkomen in de A-klasse van Regio Zuid (Zeeland, Limburg en Noord-Brabant). De Biesboschzwemmers staan op een keurige tiende plaats van de twintig verenigingen en dus hebben ze een goede start gehad van deze competitie.

Foto archief.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.