maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Ine Blom nieuwe dirigent Van Alles Wâ

29 maart 2022 (door Redactie)

ANDEL - Ine Blom is met ingang van maandag (28-3) de nieuwe dirigent van het Aelse koor Van Alles Wâ. Hiermee is aan de echt maandenlange zoektocht een eind gekomen. Wel had het koor een tijdelijke (bevoegde) dirigent: Frans Sterrenburg. Deze zingt bij de baspartij.

De eerste eerste repetitieavond (28-3) is inmiddels achter de rug. De koorleden zijn blij met de muzikale nieuwkomer.

Ine Blom
Haar eerste muzieklessen kreeg Ine op achtjarige leeftijd en in 1978 studeerde ze af aan de Pedagogische Academie. Een van haar specialisatievakken was muziek. Kees Glaubitz was haar grote inspirator. Hij bracht haar de liefde voor het vak muziek bij. Bij hem volgde ze een GEHRELS-opleiding, wat een verdere verdieping gaf.
Daarna studeerde ze AMV /Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en aan de Schumann Academie. In 1998 is ze afgestudeerd en haalde ze haar eerstegraads lesbevoegdheid. 
Bij de SNK volgde ze een opleiding tot koordirigent. Ze is al jarenlang dirigent van verschillende koren.

Van Alles Wâ
Het gemengde koor voor jong en oud heeft, muzikaal gezien, van alles wâ op hun repertoire staan. Dat  bestaat uit 'heerlijke meezingers tot hedendaagse pop in verschillende talen'. Het Aelse koor wil vooral 'gezellig en mooi met elkaar zingen'.   

Het koor repeteert elke maandagavond en treedt daarnaast op in verzorgingshuizen, korenfestivals, op privéfeesten, bij lokale- en regionale activiteiten. 'Ons zeer gevarieerde repertoire past bij elke gelegenheid.'

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.