donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Op één plek werd illegale handel gevonden.

Illegale vapeshandel in Altena gevonden bij controle

7 april 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Bij een integrale controle donderdag (6-4) in de gemeente Altena werden op twee locaties overtredingen geconstateerd. Op één locatie is een illegale handel in e-sigaretten aangetroffen. Op een andere locatie was de controle gericht op handel in honden.

De controleactie vanuit de gemeente werd gehouden in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane, de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Illegale vapes
Naast een grote partij illegale vapes (e-sigaretten) werd op één locatie ook snus aangetroffen. De NVWA heeft passende maatregelen genomen om te voorkomen dat deze producten nog in de handel blijven.

Snus (spreek uit: ‘snuus’) is een soort theezakje dat onder de bovenlip wordt gestopt. Het is een methode waarbij je nicotine binnenkrijgt zonder te roken. Via bloedvaatjes in de bovenlip en mond komt de nicotine in het bloed terecht. Net als roken kan ook het gebruik van snus een verslavende werking hebben.

Hondenhandel
Op een andere locatie werd een controle uitgevoerd na verdenking van illegale hondenhandel. Op de locatie verbleven 34 puppy’s. De NVWA en de LID constateerdendat de dieren in redelijke goede tot goede gezondheid waren en het dierenwelzijn niet in gevaar is. De NVWA doet nader strafrechtelijk onderzoek naar deze hondenhandel. De gemeente gaat handhavend optreden tegen de hondenhandel die op deze locatie niet is toegestaan.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.