woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen bij controle bedrijfspanden

17 april 2024 (door Redactie)

ALTENA - Dinsdag (16-4) vond een integrale controle plaats in de gemeente Altena. Het Brabants Interventie Team (BIT) bezocht in samenwerking met politie en boa’s een groot aantal bedrijfspanden. De controle was bedoeld om illegale activiteiten in bedrijfspanden en andere grote opslaglocaties te beëindigen.

De controle werd uitgevoerd in verschillende kernen in gemeente Altena waarbij een groot aantal bedrijfspanden en locaties met opslagmogelijkheden zijn bezocht. Op de meeste locaties met loodsen en schuren werd niets aangetroffen. Gemeente en politie zijn te spreken over de goede medewerking die is verleend door een groot aantal eigenaren en huurders van de panden.

Op een aantal locaties bleek sprake van illegale bewoning. Ook is op een locatie illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen.

Acties in alle ‘Baronie-gemeenten’
De negen zogeheten Baronie-gemeenten (Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert) werken bij deze acties actief samen binnen het Baronie Interventieteam (BIT). Dit doet het BIT samen met overheidspartners als politie, Douane, Belastingdienst en specialistische partners. Hierdoor is de slagkracht groter en kan er binnen een korte tijd zicht en inzicht verkregen worden over een groter gebied.

Verdachte situatie melden
De aanleiding voor enkele controles waren meerdere meldingen. De samenwerkende partijen benadrukken om vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken altijd te melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844 en bij dierenverwaarlozing of -mishandeling 144) of bij de gemeente via ondermijning@gemeentealtena.nl.
Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.