maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

De politie vond diverse verdachte explosieven.

Illegaal vuurwerk en explosieven In Werkendamse woning - UPDATE -

22 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKDENDAM - In een woning aan de Nieuweweg onderzochten politie en EOD dinsdag  (21-12) diverse verdachte explosieve stoffen. Het onderzoek liep door tot in de avonduren. De bewoner is gearresteerd. Brandweer en ambulance gingen ter plaatse en er werden woningen ontruimd.

Diverse agenten gingen rond 15.30 uur naar de woning na een melding. De politie trof op diverse plekken in de woning verdachte situaties aan zoals illegaal vuurwerk en mogelijke explosieven. De bewoner werd gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Ontruiming 
Door een specialist van de politie werd rond 18.45 uur een eerste onderzoek verricht, waarna de Explosieven Opruimingsdienst werd gewaarschuwd. Vanwege het veiligheidsprotocol werden uit voorzorg een brandweereenheid en een ambulance gewaarschuwd. Ook werden de woning en de twee naastgelegen huizen ontruimd. Rond 20.00 uur werd door specialisten van de EOD een onderzoek ingesteld. 

Update 
De politieactie werd rond middernacht beëindigd. De EOD heeft daarna op de daartoe aanwezen plek in Dussen het explosief materiaal onschadelijk gemaakt. De bewoners van de naastgelegen woningen mochten toen ook terug naar huis.  

Wapens
Bij de zoeking werd naast illegaal vuurwerk onder meer een zelf gefabriceerd explosief aangetroffen, een ijzeren pijp met kruit van vuurwerk. Ook zijn drie airsoftwapens en een kruisboog in beslag genomen waarmee de verdachte mogelijk op de openbare weg is geweest. Verder is een kleine hoeveelheid amfetamine aangetroffen.

De verdachte is in verzekering gesteld. Bij het onderzoek worden ook eerdere mogelijk door de verdachte gepleegde strafbare feiten betrokken. 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Politie Vuurwerk Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.