zaterdag 30 september 2023

Alles over Altena

Dichter-schrijver Pfeijffer imponeert in De Bolderik

15 november 2022 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Na een eerdere succesvolle avond met Maarten van Rossum noteerde Literair Cafe vrijdag (12-11) opnieuw een topper met Ilja Leonard Pfeijffer. Het werd een avond die op alle bezoekers veel indruk maakte.

Ilja Leonard Pfeijffer is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. Op 13 mei 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en hij werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019 met zijn roman Grand Hotel Europa. Pfeijffer woont in Genua.

Lastige vragen
Literair Café laat weten: 'Een avond waarin de auteur ons wilde uitnodigen, net als in zijn boeken, tot 'reflectie en bewustzijn'. En dat lukte mede door de goed doordachte interviewvragen van Gijsbert van der Beek. Pfeijffer stelde meermaals 'dankbaar te zijn voor de lastige vragen'.

Schrijfproces
Zo kwamen de bezoekers te weten hoe hij te werk gaat tijdens zijn schrijfproces, maar ook zijn visie op massatoerisme, waarop hij in zijn bestseller 'Grand Hotel Eutopa' al diep ingaat.
In de pauze nam Pfeijffer alle tijd om te signeren.

Sonnet
Hij sloot de avond zelf af door een sonnet uit eigen werk voor te lezen. Het ruim honderdkoppige publiek luisterde ademloos en beloonde zijn optreden met een groot applaus.

Foto Literair Café.

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.