dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

De OR wil alle ambtenaren wel bij elkaar houden.

Huisvesting ambtenarenapparaat moet groter en op één locatie

9 maart 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De huisvesting van het ambtelijk apparaat gaat in de toekomst veranderen omdat het huurcontract van de locatie aan de Kerkstraat in Wijk en Aalburg afloopt. De gemeente onderzoekt daarom een ‘passend huisvestingsscenario’, geschikt voor de huidige en toekomstige ambtelijke organisatie. Er ligt een vijftal scenario’s op tafel, die variëren van verbouw tot uitbreiding tot nieuwbouw.

De voorkeur van het college gaat op dit moment uit twee opties: een herontwikkeling van het voormalige raadhuis De Werf in Woudrichem of het realiseren van een aanbouw aan het huidige gemeentehuis in Almkerk. De ondernemingsraad heeft overigens al laten weten nadrukkelijk voorkeur te hebben voor huisvesting van het ambtelijk apparaat op één locatie.

Herontwikkeling De Werf
Dit is het tweede scenario uit het rijtje van vijf. Bij deze variant wordt het huidige gebouw De Werf gesloopt en wordt op de vrijgekomen locatie een nieuw gebouw van 1.500 m2 gerealiseerd voor de  huisvesting van ambtenaren. Binnen die nieuwbouw worden ook de ‘maatschappelijke partners’, zoals de bibliotheek, meegenomen. Ook ligt er een idee om er appartementen te realiseren.

Aanbouw gemeentehuis Almkerk
In deze variant worden twee aanbouwen gerealiseerd aan het bestaande gemeentehuis in Almkerk. Aan de linkerzijde van het gebouw (vooraanzicht) zou dan een grote aanbouw komen met twee verdiepingen van circa 500m2 op palen ‘zwevend’ boven het bestaande parkeerterrein. Aan de rechterzijde naast de ingang komt een uitbreiding van drie verdiepingen met circa 175m2. Bij dit scenario wordt het gebouw verhoogd (verdieping toegevoegd) en deels uitgebouwd.

Interessant
Het college ziet deze optie als interessant. Men laat de gemeenteraad weten: ‘In het bijzonder biedt deze variant koppelkansen ten aanzien van het verbeteren van de raadzaal. Het ontwerp geeft namelijk mogelijkheden om onder de voorziene grote uitbreiding een raadzaal te realiseren. Het combineren van ‘werk met werk’ is in de praktijk altijd financieel voordeliger dan twee losstaande projecten. Het realiseren van extra vloeroppervlak en inrichten als raadszaal vraagt om aanvullende financiële middelen. De kosten van de toevoeging zijn momenteel niet meegenomen in de financiële analyses.’

De gemeenteraad is nu aan het woord en kan bedenkingen en aanvullingen lanceren op de voorliggende plannen.

Foto Mediaplein Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.