donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Raad van State verwerpt ingediend bezwaar, Hotel Woudrichem bouwt verder aan serre

14 april 2023 (door Redactie)

WOUDRICHEM - De eigenaren van het karakteristieke hotel aan de Molenstraat, in de Woerkumse vesting, kunnen nog even door met de bouw van de serre. Hoewel omwonenden grote bedenkingen hebben tegen het bouwerk aan de achterzijde, wees de Raad van State de gevraagde schorsing van de vergunning af. De uitspraak in dit kort geding is evenwel niet definitief. Er komt nog een bodemprocedure.

Joost de Kok en Tony Vos, de twee eigenaren, die het monumentale pand weer een hotelfunctie willen geven zijn al bezig met de bouw van de gewraakte serre. In hun optiek is de vergunde serre noodzakelijk om een exploitant voor het hotel te vinden.
Ze bouwen overigens op eigen risicio. Als de aanstaande bodemzaak negatief uitpakt, kan het zijn dat de aanbouw weer verwijderd moet worden.

Geluidsoverlast
Een groep vestingbewoners ziet de serre niet zitten. Men vreest voor het behoud van 'hun goede woon- en leefklimaat', aldus de uitspraak. Geluidsoverlast is een ding, menen de omwonenden. Ze willen dat de gemeente Altena meer onderzoek doet naar die verwachte overlast van het (straks overkapte) terras tussen de achterzijde en de muur die het terrein scheidt van de achterliggende Rijkswal.
De voorzieningenrechter meent, evenals de gemeente Altena, dat door de serre het geluid juist minder wordt dan voorheen. De aanbouw komt immers op - of over - het voormalige terras te staan en zal het horecageluid dus eerder dempen.

Bestemmingspan
De voorzieningenrechter gaf in zijn uitspraak woensdag (12-3) wel aan dat de gemeente Altena de bouw van de serre had moeten afstemmen op de Notitie Parkeren en aan een bepaling uit het vigerende bestemmingsplan. De serre valt buiten het aangegeven bouwvlak. De grotere oppervlakte van het hotelbedrijf kan wel gevolgen hebben voor de beschikbare parkeerruimte. De gemeente krijgt de mogelijkheid om die omissie te herstellen.

Het oordeel van de Raad van State over de serre heeft vooralsnog een voorlopig karakter en is niet bindend in de bodemprocedure

Foto Mediaplein Altena.Net.

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem hotel Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.