dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Er stond op een gegeven moment 80 minuten file richting Breda.

Grote hinder op A27 door ongeval met vrachtwagen nabij Gorinchem

5 maart 2024 (door Redactie)

REGIO - De A27 vanuit het zuiden richting Utrecht ging dinsdagmiddag dicht tussen knooppunt Gorinchem en Noordeloos. Dit kwam door een ongeval met een gekantelde vrachtwagen. Ook het verkeer richting Breda ondervond hinder vanwege twee dichte rijstroken.  Rijkswaterstaat isnaar verwachting tot 22:00 uur bezig met de afhandeling.

Het ongeval gebeurde rond 14:15 uur. De vrachtwagen kwam op de vangrail terecht en de lading ligt over de weg verspreid. De hulpdiensten en zware berger gingen onderweg. Verkeer richting Breda kon langs het incident, maar wel via de vluchtstrook. Een deel van het voertuig en de lading lag namelijk op de weg.

Update 15:12 uur
Er staat inmiddels vanaf Hank een file van 60 minuten over 15 kilometer. Ook het verkeer vanaf Lexmond richting het zuiden moest rekening houden met 60 minuten vertraging over ruim 10 kilometer.

Update 15:25 uur
De gekantelde vrachtwagen vervoerde zuiveringsslib. Dit is door het ongeval op het wegdek terecht gekomen en ook de vangrail is beschadigd.

Update 17:22 uur
De lading wordt uit het voertuig gehaald zodat het bergen makkelijker wordt. De vertraging richting het zuiden bedraagt inmiddels 80 minuten vanaf knooppunt Everdingen. Door de twee dichte rijstroken gaat het verkeer over de vluchtstrook langs het incident.

Update 18:05 uur
Met behulp van een kraan is het voertuig overeind gezet. Het verkeer richting het zuiden ging daarvoor even via de verzorgingsplaats langs het incident, maar zij kunnen nu weer via de vluchtstrook. De weg richting Utrecht is nog steeds dicht.

Update 19:10 uur
Er worden herstelwerkzaamheden aan de geleiderail uitgevoerd.

Meer beelden van het ongeval via RWS Verkeersinfo.

 

Foto Rijkswaterstaat Verkeersinfo.

Lees meer over:

Altena a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.