vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

‘Het wordt nu tijd voor wat anders.’

Hermen Vreugdenhil verlaat de politiek

4 februari 2022 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Hermen Vreugdenhil verlaat de provinciale politiek. Vrijdag (4-2) voerde hij voor het laatst het woord in de Staten van Brabant. Vreugdenhil was sinds 2007 de vertegenwoordiger van het volk namens ChristenUnie-SGP. Het wordt tijd voor wat anders.

De, inmiddels oud-politicus, wordt directeur en regiocoördinator van het collectief Rivierenland. Daar zet hij zich,'met de voeten in de klei', in om natuur, landschap en boeren te verbinden en te versterken. 'Mijn passie voor natuur, landschap en het agrarisch bedrijf komen hier bij elkaar. Ik ga dat doen op een moment dat er fundamentele keuzes gemaakt gaan worden voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de komende jaren. Dat maakt deze functie voor mij tot een geweldige uitdaging. Een uitdaging waarin ik mijn kennis, ervaring en netwerk in zowel de agrarische sector, natuurorganisaties en vanuit de politiek en bestuur volop kan inzetten en benutten.' Aldus Vreugdenhil.
 
Voor alle Brabanders
In de Statenzaal bracht hij veel uren door en voerde hij tal van debatten mogen voeren. In een tergblik reageert hij: 'Hoewel we een kleine fractie waren, wilde ik er zijn voor heel Brabant en alle Brabanders. Ik mocht samen met veel Brabanders de Omgevingsvisie opstellen en knokken voor een eerlijk beleid voor zowel de boeren als de natuur. We streden samen voor een beter busvervoer, de OV kaart voor mbo-scholieren en de mogelijkheid voor zelfbouw van woningen voor ouderen en jongeren.'
 
Afscheid
Het vuur is bij de Nieuwendijker zeker nog niet geblust en er is nog veel werk te doen in de Brabantse politiek. Maar het is nu gewoon tijd voor wat anders. Henk van Zelst neemt het stokje van hem over. Het officiële afscheid zal op 11 maart zijn in de eerstvolgende vergadering van Provinciale Staten.

Foto Hermen Vreugdenhil (FB).

Zie ook:

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.