donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Van Diejen was naast creatief ondernemer, ook fervent sportliefhebber.

Herman van Diejen (75) ‘in het harnas’ overleden

12 april 2023 (door Redactie)

SLEEUWIJK / ZALTBOMMEL - ‘Herman van Diejen overleden: Een leven lang voetbal en entertainment.’ Het is de tekst op zijn Facebook-pagina. In de nacht van zondag op maandag (11-4) liet Van Diejen onverwacht het leven. De man die werd geboren en opgroeide in Zaltbommel werd 75 jaar.

Echtgenoot, vader en opa Van Diejen is een alom bekend figuur, binnen en buiten de regio. Niet alleen als mede-eigenaar van First Class Events & Entertainment, maar ook als sportliefhebber en voetbalverslaggever. Zaterdag deed hij voor Regio-Voetbal nog verslag van het bekertreffen in de achtste finale tussen ‘zijn’ Nivo Sparta (hij verdedigde daar ooit 25 jaar het doel) en Best Vooruit, twee teams uit de zaterdag en zondag eerste klasse.

Events en entertainment
Samen met echtgenote Alice runde Van Diejen nog steeds First Class Events & Entertainment. Tegenwoordig vanuit Sleeuwijk. Het echtpaar organiseerde en regisseerde ‘unieke, ludieke belevingsarrangementen en festiviteiten’. Een enkel voorbeeld uit de schier oneindige reeks van activiteiten: het NK Vestinggolf, Monkey golf in Gambia, kampioenschap supersjoelen, Dokter Tinus-Privéwandelingen, Puzzle it out, Escape Games, de Woudrichem HighLight Tour, City Challenge, Kever Cabrio Rally en nog veel meer. Dit alles zowel voor bedrijven als particulieren. Daarnaast verzorgde Van Diejen ook (nog steeds) boekingen van bekende artiesten (zijn vroegere werk) en regelde hij bijzondere attracties.
Het woord 'pensioen' ontbrak in zijn woordenboek. 'Ik sterf waarschijnlijk in het harnas', ontboezemde Van Diejen een jaar terug tegenover Nivo Sparta TV. Hij kreeg gelijk.

Afscheid
Voor wie afscheid wil nemen, is op vrijdagavond (14-4) de mogelijkheid van 19:30 tot 21:00 uur in Afscheidshuis Authena aan 't Zand 9 in Sleeuwijk. Van Herman van Diejen wordt dinsdag (18-4) in besloten kring afscheid genomen.

Foto Facebook Herman van Diejen.

Lees meer over:

Zaltbommel Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.