maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Henno Timmermans heeft er zin in en gaat voor 'goud'.

Henno Timmermans terug in de politiek met Vrije Volkspartij Altena

27 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

VEEN - De gemeenteraad van Altena krijgt er mogelijk een partij bij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Als er tenminste voldoende stemmen komen voor de Vrije Volkspartij Altena (VVA) die vorige week werd opgericht door stuwende kracht Henno Timmermans. De ondernemer uit Veen is overigens geen onbekende binnen de gemeentelijke politiek. In de voormalige gemeente Aalburg maakte hij deel uit van de Aalburgser Alliantie als fractievoorzitter.

De VVA maakt zich hard voor vrijheid, de naam zegt het al. De protestpartij vindt dat een waarde die in het huidige Coronatijdperk steeds verder wegzakt. Partijoprichter Henno Timmermans: 'Afgelopen anderhalf jaar zijn de grondrechten van Nederlandse burgers op een laag pitje gezet en werden ze meer dan eens overschreven door verordeningen uit de Tweede Kamer. Samenkomen in groepen, onaantastbaarheid van het lichaam en vrijheid: Nederland ondervond dat deze grondrechten door de politiek weggevaagd werden.' Nu vaccinatie een voorwaarde is geworden voor vrijheid, is de maat vol. Aldus de VVA.

Vereniging
Achter de ombouw van zijn restaurantconcept City Bistro (zie link onderaan) blijkt een breder verhaal schuil te gaan. Timmermans maakte van zijn bistro in Veen een besloten vereniging met de komst van de Coronapas. Leden van die AdviesVereniging Vrij Altena (AVVA) zijn de adviseurs van de politieke partij. Hij legt het uit: ' City Bistro is ons partijgebouw dat van woensdag tot en met zaterdag geopend is. De leden kunnen daar op een laagdrempelige en toegankelijke manier input geven voor VVA."

Timmermans heeft er zin in en gaat voor 'goud'. Hij laat weten overal op voorbereid te zijn. 'Ook als we straks een wethouder moeten leveren', klinkt het ambitieus.

Uitgangspunten
Wie de website van de partij bezoekt, leest dertig uitgangspunten, het verkiezingsprograma volgt later. 'Ons belangrijkste uitgangspunt is vrijheid, een onderwerp dat actueler is dan ooit. Andere partijen staan daar minder krachtig in, wij nemen duidelijke standpunten in. Ondernemers moeten zelf kunnen bepalen wie er in hun winkel, restaurant of bar komt.' Handhaving van vrijheidsbeperking is volgens de VVA dan ook absoluut geen optie. De partij beroept zich op de fundamentele rechten van zelfbeschikking en democratie.

Gezonde maatschappij
Verder valt er te lezen dat 'samenwerking met en voor burgers' de doelstelling is. 'Ieder gezin en iedere onderneming in Altena moet een eigen keuze maken over hoe ze hun leven inrichten. Die keuze is vrijheid, en het fundament van een gezonde maatschappij', besluit Timmermans.

Foto - archief.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen Vrije Volkspartij Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.