dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

In het pand zat eerder een illegale sigarettenfabriek.

Hennepkwekerij gevonden in Veense loods

29 januari 2022 (door Redactie)

VEEN - Politie en gemeente troffen donderdagmiddag (27-1), in een pand aan de Hoefakker, twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan. Naar aanleiding van deze ‘vondst’ hield de politie twee verdachten aan: een vrouw (24)uit Terneuzen en een man (26)uit Veen, beiden op verdenking van het vervaardingen van softdrugs.

Agenten en ambtenaren bezochten het pand in het kader van een actiedag van de gemeente Altena, waarbij ze diverse panden binnen de gemeente bestuursrechtelijk controleerden. Het pand aan de Hoefakker stond op de controlelijst omdat er in mei 2021 een grote illegale sigarettenfabriek en een hennepkwekerij waren ontdekt (en geruimd).

Zoete lucht
Bij een loods achter een woonruimte roken de controleurs een sterke, zoete, weeïge lucht. Omdat die lucht vaak wijst op de aanwezigheid van een drugslab of hennepkwekerij, hebben de controleurs de brandweer ingeschakeld. Brandweerlieden deden eerst metingen, maar hebben geen gevaarlijke stoffen gemeten. Daarna werd de loods voor nader onderzoek geopend. Daar troffen politieagenten twee hennepkwekerijen aan, met in totaal ruim 850 planten.

Na het aantreffen van de hennepkwekerijen is in de woning bij de loods een vrouw, een 24-jarige Terneuzense, aangehouden. Ook hielden agenten een 26-jarige man uit Veen aan, die bij het pand arriveerde en de vermoedelijke huurder van het pand is. Beide verdachten zijn aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs.

Diefstal
Verder nam de politie een auto en een bestelbus in beslag. De politie doet dat als er een vermoeden bestaat dat de verdachten op illegale wijze geld hebben verdiend (er is dan sprake van wederrechtelijk verkregen financieel voordeel). Medewerkers van Enexis ontdekten bovendien dat er vermoedelijk sprake is van diefstal van stroom.

Ruiming
De eigenaar van het pand, een 56-jarige man uit Veen, die ook ter plekke kwam, kreeg van de politiemensen te horen dat er wederom een hennepkwekerij in zijn pand was aangetroffen en dat hij hierover binnenkort door de recherche wordt verhoord. De kwekerijen zijn na toestemming van een officier van Justitie geruimd. De aangehouden verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten nog vast. Ze werden vrijdag verhoord.

Het college van gemeente Altena overweegt het pand voor 12 maanden te sluiten.

Foto archief.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.