vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hanne geeft het eerste fluitsignaal onder toezicht van eerste scheidsrechter Alex Verwoert

Hanne (12) fluit eredivisiewedstrijd volleybal

16 december 2022 (door Redactie)

WERKENDAM - Donderdagavond (15-12) werd in Sporthal de Crosser in Werkendam de competitiewedstrijd gespeeld tussen Team Voltena Dames 1 en Draisma Dynamo Dames 1 uit Apeldoorn.
Zoals te doen gebruikelijk stond ook deze wedstrijd een ‘speler in de spotlight’. Normaal gesproken mag deze speler dan symbolisch de eerste bal serveren voor het thuisteam. Deze keer had de ‘speler in de spotlight’ - Hanne Terluin - echter een bijzondere wens.

Zij wil namelijk behalve een hele goede volleybalster en beachvolleybalster ook heel graag een hele goede scheidsrechter worden. Daarom hadden zij en haar ouders gevraagd of ze in plaats van het serveren van de eerste bal, het eerste fluitsignaal mocht geven. Oud-internationaal en Olympisch scheidsrechter Frans Lodérus, jurylid van dienst, gaf samen met de officials eerste scheidsrechter Alex Verwoert en tweede scheidsrechter Gerjan den Haan graag gehoor aan dit verzoek.
Ook de staf van Draisma Dynamo stemde in, en zo kon het gebeuren dat Hanne van 12 jaar op de stoel mocht klimmen en de eerste rally mocht fluiten.

Winst
Dat Team Voltena Dames 1 de wedstrijd, die na het optreden van Hanne overigens gewoon met 0-0 begon, wist te winnen met een 3-1, maakte het voor iedereen, die Voltena een warm hart toedraagt, een hele mooie avond.

Foto John Weeda, Weeda Media

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.