Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

De rook die het vuur veroorzaakt, is gitzwart.

Zeer grote brand in landbouwschuur - update -

8 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Zondagmiddag (8-8) is een grote, uitslaande brand uitgebroken in een 'agrarische loods' aan de Provincialeweg Zuid in Almkerk. Aldus de melding van de alarmcantrale.

De brandweer rukte uit en schaalde vrijwel direct op naar "grote brand". De eerste melding is van 15:45 uur. Na 11 minuten werd opgeschaald.

Rookwolken
Er hangen grote, inktzwarte rookwolken boven de regio. (De foto boven is genomen vanuit Woudrichem, met het bolwerk op de voorgrond.) De oorzaak van de brand is onduidelijk. Het vuur woedt in een grote loods (50x20 mtr) van een agrarisch bedrijf. Daar zouden onder meer landbouwwerktuigen in staan.

Assistentie
Vier tankautospuiten rukten uit om de brand onder controle te krijgen. Brandweerkorpsen uit Woudrichem, Hank en Dussen verlenen assistentie. Evenals Tilburg, Breda, Oosterhout en Gorinchem. Onder meer voor logistiek en verzorging.Politie en ambulance zijn ook ter plaatse.

Prio 1
Het gaat om een zogenaamde prio 1-melding. Dat betekent dat de hulpdiensten snel (binnen 15 minuten) ter plaatse moeten zijn omdat er mogelijk sprake is van een levensbedreigende situatie.

Zodra er meer nieuws beschikbaar is, volgt een update.

UPDATES
Volgens de laatste berichten zijn er geen gewonden gevallen. Er bestaat geen kans dat het vuur overslaat.

Bij de brand zijn metingen verricht. Er zijn geen schadelijke stoffen gemeten. Er is met name sprake van stank. De rook trekt vooral langs het dorp. Bij overlast blijft gelden om ramen en deuren gesloten te houden.

Er is sein brand meester gegeven rond 18.00 uur. Het nablussen neemt nog geruime tijd in beslag.

Foto C. Poldervaart.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.