vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Er werd bijna 4 ton aan geld in beslag genomen.

Grootscheepse politieacties onder meer in Hank

22 mei 2021 (door WerkendamNet)

REGIO /HANK: Twee omvangrijke ondermijningsonderzoeken leidden maandag (17-5) tot negen aanhoudingen en inbeslagname van bijna 400.000 euro. Er werden invallen en zoekingen gedaan in woningen in Rotterdam, Bleiswijk, Hank, Etten-Leur, Ridderkerk en Uithoorn.

Het gaat om een onderzoek van het Ondermijningsteam van de Dienst Regionale Recherche van de politie eenheid Rotterdam en een onderzoek van het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie. Door de raakvlakken tussen de twee onderzoeken werd op 17 mei tegelijkertijd overgegaan tot doorzoekingen en aanhoudingen.

Eén van de onderzoeken is gericht op criminele samenwerkingsverbanden en op de invoer van grote partijen cocaïne via containers in de Rotterdamse haven. Het onderzoek startte in februari van dit jaar en is een vervolg op eerdere onderzoeken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Ondermijningsteam van de Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Rotterdam, dat in maart van dit jaar al drie verdachten in dit onderzoek aanhield.

Maandag werden op de verschillende adressen vijf personen aangehouden van 25, 26, 30, 41 en 50 jaar oud. Er werd ook veel dure designerkleding, horloges, auto’s (2) en 240.000 euro gevonden. Die zijn in beslag genomen.

Dinsdag werden nog twee verdachten aangehouden. Eén van hen is 28 jaar en werd aangehouden in Rozenburg. De ander is 50 jaar en werd op Schiphol aangehouden. Ook deze twee verdachten zijn ingesloten. Met deze aanhoudingen is het onderzoek nog niet afgesloten en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Onderzoek naar corruptie bij rederij
Het andere onderzoek is gericht op corrupte handelingen van medewerkers binnen een rederij in de Rotterdamse haven. Dit kwam aan het licht nadat het Hit And Run Cargo-team (HARC) onderzoek deed naar vier verschillende onderscheppingen van grote drugspartijen tussen november 2020 en februari 2021.

Op twee verschillende adressen in Rotterdam werden aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. Twee vrouwen, 24 en 28 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van niet-ambtelijke corruptie en het medeplegen van het importeren van verdovende middelen.
Net als bij het andere onderzoek werden ook in dit onderzoek luxe goederen in beslag genomen, waaronder een auto, designerkleding en luxe accessoires. Daarnaast werd in totaal bijna 150.000 euro gevonden in beslag genomen.

Alle verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

Lees meer over:

Politie hank invallen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.