woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Tweehonderd medewerkers oefenen samen verschillende scenario’s.

Grootschalige oefening hoogwater in de regio

29 september 2022 (door Redactie)

ALTENA - REGIO: De waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland gaan samen met Defensie en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant scenario’s beoefenen die zich bij extreem hoogwater kunnen voordoen. Dat gebeurt in de week van maandag 10 tot en met zaterdag 15 oktober op locaties in de gemeenten Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Altena. 

De oefening is grootschalig van opzet: ongeveer tweehonderd medewerkers van genoemde organisaties doen mee. In wisselende teams worden onderdelen beoefend rond het werken aan en om dijken bij extreem hoogwater. 

Matten
Zo leggen medewerkers van het waterschap speciale matten aan om de dijk te beschermen tegen overslaande golven. Door het leggen van zandzakken wordt water tegengehouden dat onder de dijk doorstroomt. 

Dijkbewaking
Defensie plaatst dan een noodbrug voor het vervoer van zand en ander materiaal. De dagen erna voeren medewerkers van de waterschappen samen met Korps Nationale Reserve dijkinspecties uit. Voor die dijkbewaking zal Defensie drones inzetten. 

Samenwerking
De Veiligheidsregio traint in de coördinatie en samenwerking rond een “incident” in Drimmelen. Het afstemmen van de samenwerking en kennisdelen zijn belangrijke doelstellingen van de hoogwateroefening. 

Voor de omgeving en het verkeer wordt minimale overlast verwacht, aldus het waterschap.

Foto archief Waterschap Rivierenland.

Lees meer over:

hoogwater Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.