dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Grond beschikbaar stellen voor microwoning levert zakcentje op

15 maart 2023 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Door de enorme wooncrisis in Nederland is het voor veel mensen lastig om een thuis te vinden. Torenhoge prijzen, een woningtekort en geen plek om te bouwen. Tegelijkertijd komen veel andere mensen nauwelijks rond door de hoge energierekening en inflatie. In plaats van toe te kijken, komt Microwoning.com met een sociaal initiatief waarin er samen met particulieren binnen de gemeente Altena wordt gewerkt aan een oplossing waar iedereen profijt van heeft. In Almkerk komt het eerste project van de grond.

Hoe werkt het? Grondeigenaren kunnen iemand helpen met de grond rondom zijn of haar huis en daar een zakcentje mee verdienen. Wie bijvoorbeeld een stukje tuin heeft, waar hij nauwelijks komt, of een groter stuk grond heeft geërfd, waar nog niets mee gedaan wordt, op dat soort percelen, groter of kleiner, kan iemand wonen.

Simpel
Een particulier stelt  een stukje grond beschikbaar en Microwoning.com zet daar één of meerdere kleine woningen van 22m2 of 30m2 op. Matthijs Rolleman (Microwoning.com): 'Samen kiezen we een geschikte huurder. Als particulier ontvang je een compensatie. Microwoning regelt alles wat er nodig is om iemand op jouw stukje grond te laten wonen, zoals de financiële investering, de vergunningen, het bouwrijp maken van de grond en het contact met de huurder.'

Almkerk
In Almkerk heeft de eerste particulier zich al gemeld en is de vergunningsaanvraag reeds in gang gezet. Ronald van Drunen laat weten: “ik ben blij mijn ongebruikte stuk grond nuttig te kunnen inzetten. Het extra zakcentje is mooi meegenomen maar geen hoofdreden."

Kijk voor meer informatie op www.microwoning.com

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.