maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Het prijswinnende idee komt van werkgroep Groen en Gevel.

Groene Buurtkampioen komt uit Eethen

22 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

EETHEN - De eerste Groene Buurtkampioen van Altena bevindt zich in Eethen. Het prijswinnende idee, van werkgroep Groen en Gevel, wil de tuin rond het dorpshuis verduurzamen; van een versteende omgeving naar een plek met meer bomen, planten, en een wadi om regenwater op te vangen.

Na een oproep dit voorjaar kreeg de gemeente acht ideeën binnen. Bij de beoordeling keek de jury - met leden van Natuurinclusief Altena en ANV Altena-Biesbosch - naar hoe het plan bijdraagt aan klimaatadaptatie, aan meer biodiversiteit, sociaal contact en gezondheid. Maar ook of het plan draagvlak heeft in de buurt, of het uitvoerbaar is en binnen het budget past. De gemeente vond meerdere ideeën zo waardevol, dat ook deze (deels) uitgevoerd worden. Dus ook zonder de titel Groene Buurtkampioen.

Handschoen opgepakt
Wethouder Roland van Vugt: “Mooi dat inwoners de handschoen hebben opgepakt en fraaie ideeën hebben ingediend. Ik feliciteer de winnaars van harte met hun mooie idee. Een groene ontmoetplek, waar water weg kan, en kinderen kunnen spelen. Zo maken we Altena stap voor stap klimaatbestendiger, en een gezonde, aantrekkelijke plek.”
De initiatiefnemers uit Eethen en de gemeente werken op dit moment samen de plannen uit, en hopen die dit najaar uit te voeren.

Groene, klimaatrobuuste buurten
Met de wedstrijd Groene Buurtkampioen wil de gemeente werken aan groene buurten en dorpen, die bijdragen aan een gezonde, aantrekkelijke omgeving. Een omgeving die de gevolgen van klimaatverandering tegengaat. Een andere actie die nog loopt is het NK Tegelwippen, waarbij gemeenten de strijd aangaan waar de meeste tegels verruild worden voor groen.

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

duurzaam Eethen groen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.