dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw gratis warmtescan voor 1000 woningen in Altena

28 januari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Een duizendtal huishoudens in Altena krijgt een gratis warmtescan van de voorgevel van hun woning en isolatieadvies. Eerder, in 2022, ontvingen huishoudens in Hank, Sleeuwijk en Wijk en Aalburg dit aanbod. Dit jaar krijgen geselecteerde woningen in Andel, Dussen, Giessen, Rijswijk en Werkendam een brief. Het gaat daarbij om woningen gebouwd voor 1992.

Altena organiseert deze actie om huiseigenaren bewust te maken van warmteverlies en isolatie. In Altena is ongeveer 70% van de woningen onvoldoende geïsoleerd. Tegelijkertijd weten veel huiseigenaren de isolatiestatus van hun woning niet.

Warmtelek
Een warmtescan laat zien waar de warmtelekken van een woning zitten. Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Goede isolatie houdt de warmte binnen, zorgt voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast is het isoleren van een woning een goede eerste stap bij het verduurzamen van de woning.

Advies
Het bedrijf Heatpulse maakt de warmtescans. Op basis van de warmtescan krijgen inwoners adviesover verbeteringen aan hun woning.Dat kunnen kleine maatregelen zijn om snel aan de slag te gaan. Of grotere maatregelen. Die kosten meer, maar leveren ook een grotere besparing op de energierekening op. Wie die geen behoefte heeft aan een gratis warmtescan, kan zich eenvoudig afmelden. 

Isoleren
Altena wil tot 2030 3000 bestaande woningen isoleren en geschikt maken voor elektrisch koken. Daarmee kunnen de woningen later aardgasvrij gemaakt worden. Dat draagt bij aan de gemeentelijke klimaatdoelstelling en zorgt voor lagere energielasten en een hoger wooncomfort voor bewoners. Dit voorjaar worden er bijeenkomsten georganiseerd.

Slim
Wie geen brief ontvangen heeft, maar toch graag advies over wil het verduurzamen van uw woning, kijkt op www.altenawoontslim.nl.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.