zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Gorinchem is de mooiste, vlak ook Zaltbommel en Woudrichem niet uit ...

Zaltbommel en Woudrichem in Top 50 mooiste Vestingsteden

16 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

REGIO - De ANWB-race rond de Allermooiste vestingstad van Nederland is gelopen: Gorinchem mag zich de allermooiste vestingstad van Nederland noemen. Zaltbommel en Woudrichem, onderdeel van de Vestingdriehoek, troosten zich met een fraaie plek in de Top 50.

De jury koos het stadje uit een Top 5 waarin ook Dokkum (Friesland), Bourtange (Gelderland), Hulst (Zeeland) en Sittard (Limburg) stonden. “Gorinchem is beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede.'

Top 50

Door een stem uit te brengen bepaalde het publiek niet alleen de Top 5, maar ook de Top 50 van allermooiste vestingstadjes. De stemmers konden kiezen uit voorgeselecteerde vestingsteden óf zelf een stadje aandragen dat niet op de lijst voorkwam. Bijna 70.000 mensen gaven aan die oproep gehoor.

Vestingdriehoek
De Vestingsteden Zaltbommel en Woudrichem vormen met Gorinchem de Vestingdriehoek en komen ook op deze lijst van 50 mooiste steden voor.
De Vestingdriehoek – samen met Fort Vuren en Slot Loevestein – wordt beschouwd als het sluitstuk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, één van de mooist bewaard gebleven verdedigingswerken van Nederland en inmiddels geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Foto @ Mediaplein Altena.Net.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.