dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Goede vorm voor Biesboschzwemmers

25 maart 2024 (door Redactie)

WERKENDAM - De Biesboschzwemmers hadden een druk weekend, waarin niettmein goed werd gepresteerd. In Oosterhout kwamen dertig zwemmers aan de start van de vijfde minioren- en limietwedstrijd. De oogst was negentien medailles en daarnaast werden er ook nog bijna veertig persoonlijke records gezwommen. In Gouda was de groep met vijf zwemmers veel kleiner, maar de vier persoonlijke records, drie clubrecords, twee Brabantse Masters Records en een Nederlands Masters Record lieten zien dat ook daar een hoog niveau werd gehaald.

Goud
Jesse Drewes, Bram van Felius en Femke van den Oven veroverden in Oosterhout samen zes gouden medailles. Jesse en Femke waren de beste op de 200m wisselslag en daarnaast won Femke ook nog de 100m school- en vrije slag. Bram was als jongste deelnemer goed voor goud op de 25m school- en vrije slag. Jesse zwom op de 100m school- en vrije slag ook nog naar het zilver.

Deze kleur was er ook voor Marley Spijker, Lars van der Zouwen, Michael van den Bogerd en Rianne Cornet. Marley moest iedere keer Femke voor zich dulden en Lars was tweede op de 50m schoolslag tijdens zijn eerste wedstrijd. Rianne en Michael waren op de 50m rugslag als tweede aan de finish. Michael en Lars haalden ook nog bronzen medailles en dat deden ook Bram en Romy van Goor.
De medaillewinnaars zwommen daarnaast ook nieuwe toptijden en dat deden ook Noa Drewes, Björn Hoogerwerf, Rodin Klop en Ilse van Wijk.

Grens
Tijdens de miniorenwedstrijden doen ook zwemmers vanaf 12 jaar mee. In Oosterhout stond onder andere de 50m vrije slag op het programma. Het lukte Rik Vink voor het eerst de grens van 30 seconden te slechten op dit nummer. Anieke aan de Wiel en Shanya Muilenburg verbeterden zich ook op de 50 ‘vrij’ en plaatsten zich hierdoor voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Dit deden ook Lars en Amy de Kooter en Jansje de Ridder op de 400m vrije slag. Persoonlijke records waren er verder voor Mirthe Bults, Anne Lisman, Louise Lobbezoo, Michael Verschoor, Hannah Vink, Nienke Westerhout, Wessel van Wijk en Lisa van Willigen.

Nederlands record Goelema
In Gouda startte Marjo Goelema op de 50m school- en vlinderslag en op beide nummers verbeterde ze de clubrecords en Brabantse Masters Records. Daarnaast scherpte ze op de 50m schoolslag ook het Nederlands Masters Record in haar categorie aan.
Anne-Marie Verschoor-Vos zwom op de 100m vrije slag naar een nieuw persoonlijk record en dit was ook goed voor een clubrecord bij de masters. Nadine Scheeve, Kirsten van der Steen en Henri Verschoor verbeterden zich ook op een nummer.

Foto Biesboschzwemmers.

Lees meer over:

Werkendam Biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.